Τυχόν ακύρωση του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ θα οδηγήσει στην «προτεραία κατάσταση»και θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους «νέους παίκτες»του τηλεοπτικού πεδίου τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο, καθώς θα του αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες. «Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο υπουργός κατηγόρησε δε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ΜΜΕ ότι «έχουν επιλέξει οδό δημόσιας άσκησης πιέσεων στους δικαστικούς λειτουργούς, αλλά αυτοί δεν ‘τσιμπάνε’».

Τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του νόμου για την αδειοδότηση από την ίδια την κυβέρνηση, ούτε είναι νομοθετικά δυνατόν να περιμένει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τηΝΔ για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου. Ζήτησε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «να πουν γιατί δεν έκαναν τον διαγωνισμό (ως κυβερνήσεις), ποια τηλεφωνά σηκώθηκαν».

Όσον αφορά στην επίμαχη τροπολογία βάσει της οποίας θα πρέπει να πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα την επανακαταθέσει, αλλά έκανε λόγο για «βελτιώσεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» σε όποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης σχολίασε τη συνέντευξη Παππά με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Τwitter: «Ο @nikospappas16 ζητάει στον #skai συναίνεση για να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια! Συνενόχους σε αυτό δεν θα βρει.Ας το καταλάβει καλά. #fygete».