«Tο πρόγραμμα-μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ‘βγαίνει’ και η κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την ελληνική κοινωνία» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Με αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Με αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, που δεν μπορεί να επιτευχθούν. Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς» υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στο Προσφυγικό η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «τα νησιά του Αιγαίου οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση και ο κίνδυνος κοινωνικής διάλυσης είναι ορατός όσο ποτέ. Τα νησιά μας έγιναν αποθήκες ψυχών, οι νησιώτες μας δεν πρέπει να αισθάνονται ‘δεσμοφύλακες’. Υπάρχει ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης, και εφαρμογής του συνόλου των αποφάσεων της ΕΕ».