Μετά το γεύμα που είχε τις προάλλες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τον Γιάννη Αλαφούζο (και τους επιτελείς του «Σκάϊ» και της «Καθημερινής») κατηφόρισε την Τρίτη το μεσημέρι προς τον Πειραιά για να γευματίσει, και με άλλον νέο καναλάρχη, μετά από πρόσκληση του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το γεύμα έγινε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας «Capital» του κ Μαρινάκη και τον υπουργό- καναλάρχη συνόδευε (όπως συνέβη και στο γεύμα με τον κ. Αλαφούζο) και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσο.
Πληροφορίες για το τι ειπώθηκε, δεν έγιναν γνωστές, αφού η στενή συνεργάτιδα του εφοπλιστή με επιτελικό ρόλο στο εγχείρημα Εύη Κουτσαφτάκη κατέστησε σαφές ότι δεν λειτουργεί ακόμα ως γραφείο τύπου και έτσι δεν μπορεί να πει τίποτα, παρά μόνον ότι επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι το γεύμα όντως έγινε. Πέραν τούτου ουδέν.
Η είδηση αναρτήθηκε (με φωτογραφία του κ. Μαρινάκη) στην ηλεκτρονική έκδοση των «Παραπολιτικών», αλλά χωρίς περιεχόμενο. Το μόνο που δημοσιεύθηκε ήταν πόση ώρα διήρκησε το γεύμα και ότι το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο «στις οποίες κυρίαρχο ρόλο φιλοδοξεί να διαδραματίσει η ALTER EGO με το νέο κανάλι που θα βρίσκεται σύντομα στον αέρα». Επίσης έγινε γνωστό και το μενού που περιελάμβανε ψάρι με κρητικό σταμναγκάθι.
Ποιοί ακριβώς παρακάθισαν στο γεύμα δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί. Ενώ το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» αναφέρει ότι συμμετείχαν και ο Γιάννης Βρέντζος αντιπρόεδρος της ALTER EGO καθώς και ο εκδότης της Real News Νίκος Χατζηνικολάου με τον δημοσιογράφο Δ. Μιχαλέλη και βεβαίως με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη, ο κ. Χατζηνικολάου διευκρίνισε ότι δεν παρέστη στο γεύμα και ήταν από το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας του. Ήταν καθαρή η δήλωση του κ. Χατζηνικολάου πως δεν μετείχε στο γεύμα. Ο κ. Κουρτάκης όμως επιμένει ότι ήταν παρών και ο κ. Χατζηνικολάου, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.