Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι σχέσεις του Χάρη Θεοχάρη με τη νεοσύστατη Δημοκρατική Ευθύνη.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι υπήρχαν δύο απόψεις ως προς την πορεία του κινήματος, η μια «ήθελε την απόλυτη καθαρότητα, δηλαδή καμιά συζήτηση με πρόσωπα και φορείς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό» και η δεύτερη που έλεγε «ότι όταν το αίτημα από παντού είναι να δούμε πώς θα φέρουμε τη σύνθεση ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος αλλαγής, δεν μπορεί να κινούμαστε σε παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμού δυνάμεων, στη λογική του «εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς»».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη ΝΔ απάντησε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το Κέντρο «γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε πάρα πολλούς τομείς».

«Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί», απάντησε η τρόικα (Θ. Παπαλιάγκας, Παν.Τσίρης,Γιώργος Χατζηθεοφάνους)που συντονίζει το νέο κόμμα, τα στελέχη του οποίου καταλογίζουν αρχηγικές τάσεις στον κ. Θεοχάρη.

«Η Δημοκρατική Ευθύνη αποσαφηνίζει ότι αποτελεί θεμελιακή αρχή από τη συγκρότησή της η μη συμμετοχή σε «διαλόγους», συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και πολύ περισσότερο σε σχηματισμούς της Δεξιάς ή της Αριστεράς.

Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης με ανθρώπους της εποχής και όχι η μηχανιστική σύμπλευση με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών.Ιδρυτές της είναι οι 1800 και πλέον πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική της διακήρυξη και το καταστατικό της και γι’ αυτό είναι κόμμα συλλογικό, δεν είχε ποτέ κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, ιδιοκτήτη ή αρχηγό.

Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση ή φημολογία περί συνομιλιών στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με άλλα κόμματα ή κινήσεις δεν μας αφορούν. Και όσοι ενδεχομένως το επιχειρούν αντιπροσωπεύουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί»