Χείμαρρος ήταν υπουργός Οικονομικών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με το γνωστό ειρωνικό και καυστικό χιούμορ αντιτάχθηκε στο φιλελεύθερο αφήγημα του προέδρου της ΝΔ, στον οποίο ευχήθηκε, όμως, να έχει…. πάντα την υγεία του. Ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τη σχέση κόμματος – κυβέρνησης σημείωσε ότι «το κόμμα είναι το φίλτρο που θα μας σταματήσει από πράγματα που βλέπουμε και δεν μας αρέσουν. Κόμμα με ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών. Οι άνδρες δεν ακούν τα αιτήματα των γυναικών. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε ένα κόμμα που δεν ακούει τις γυναίκες».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν και ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης στη θέση του Βαρουφάκη, τα ίδια θα έλεγαν για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, γιατί ήθελαν να αποτύχει η Αριστερά».

«Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Κάτι πολύ βαθύ έχει αλλάξει σε αυτόν τον καπιταλισμό. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος δεν πρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «δε θα είχαμε την Εθνική Σύνταξη χωρίς τον Γ. Κατρούγκαλο, δεν θα είχαμε σώσει τους ανασφάλιστους αν δεν ήταν ο Ξανθός, δεν θα είχαμε σώσει το νόμο Κατσέλη αν δεν ήταν ο Σταθάκης».

Ολοκληρώνοντας, ο υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι «είμαι περήφανος που περάσαμε για τις φυλακές τρίτου τύπου. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Ν. Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διαννοούμενοι τον υποστήριξαν. Κάναμε ένα συμβιβασμό αλλά κάναμε μια αριστερή πολιτική για την παιδεία, την υγεία προς όφελος της κοινωνίας».