από metereologos.gr
Σάββατο 21 Απριλίου 2018
 

Βενιζέλος: Θεσμικός τρόμος από τις δηλώσεις Σακελλαρίου

Κάνει λόγο για συναλλαγή κυβέρνησης με ηγεσία της Δικαιοσύνης
Βενιζέλος: Θεσμικός τρόμος από τις δηλώσεις Σακελλαρίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Βόμβες κατά των ηγεσιών των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξη του, λίγη ώρα μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους: Βασιλική Θάνου (πρόεδρο του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου), Νικόλαο Σακελλαρίου (πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας), Ξένη Δημητρίου (Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και Ευτυχία Φουντουλάκη (γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων). Οι δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα η άποψη ότι έχει υποχρέωση να αφουγκράζεται τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας, προκαλούν «θεσμικό τρόμο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Έχω μείνει άναυδος, διότι και μόνο η φράση ότι "υποχρέωση του δικαστηρίου είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία" προκαλεί θεσμικό τρόμο.  Διότι η αποστολή της δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία, αποστολή της δικαιοσύνης είναι να τηρεί τη νομιμότητα, να διασφαλίζει το κράτος δικαίου, να προασπίζεται τα δικαιώματα ακόμη και όταν αυτά είναι μειοψηφικά και είναι αντιπαθητικά για την κοινή γνώμη, διότι τα ζητήματα των δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου δεν κρίνονται πλειοψηφικά, δεν κρίνονται δημοκρατικά.  Το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα υπάρχουν και για τους πολλούς, αλλά υπάρχουν και για τους λίγους και είναι πιο κρίσιμα όταν προστατεύουν τους λίγους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Είναι αδιανόητο να λέγεται, πρόσθεσε, ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία και η ηρεμία του δικαστή όταν δικάζει, ως ολομέλεια, 31 δικαστές, την ουσία της υπόθεσης, άρα «απέχω να δικάσω γιατί υπάρχει κλίμα βαρύ, αλλά δικάζω τα ασφαλιστικά μέτρα, τις αιτήσεις αναστολής με πέντε δικαστές συνεχώς υπό πίεση. Επιτρέπω να γίνει ο διαγωνισμός, και φτάνω σε ένα τετελεσμένο γεγονός, με το δικαστήριο να δικάζει σε μικρή σύνθεση προσωρινή δικαστική προστασία, αλλά να αρνείται για λόγους "ηρεμίας" να δικάσει με μεγάλη σύνθεση το ουσιαστικό ζήτημα συνταγματικότητας».

Χαρακτήρισε ασυνήθιστη τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων και διευκρίνισε ότι δεν αποκλείεται να γίνει αλλά δεν μπορεί να αναμιγνύονται θέματα θεσμικής λειτουργίας της δικαιοσύνης και θέματα αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. «Οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Γενικός Επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν είναι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών. Υπάρχουν οι δικαστικές ενώσεις για την αποστολή αυτή.  Οι πρόεδροι των δικαστηρίων εκπροσωπούν το θεσμό και άρα το μόνο αντικείμενο συζήτησης που είναι θεμιτό είναι να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Όταν όμως έχει προηγηθεί συζήτηση, πολιτική καταγγελία, ότι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποπειράται να την υπονομεύσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, είναι τουλάχιστον αντιφατικό, αυτός ο οποίος έχει κατηγορηθεί για απειλή ως προς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, να καλεί τους ανώτατους δικαστές για να εμφανιστεί ως εγγυητής της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος, πρόσθεσε ότι τον προβληματίζει και η στάση της ηγεσίας της δικαιοσύνης, «με διεγείρει, θα έλεγα, διότι εδώ υπάρχει ένα θεσμικό πρόβλημα τεράστιο. Δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις του τύπου "διασφαλίσαμε τις αποδοχές μας", γιατί είναι σαν να γίνεται μία "συναλλαγή" εντός εισαγωγικών, ότι σας διασφαλίζω τις αποδοχές για να δείτε τί φιλική είναι η κυβέρνηση απέναντι στη δικαιοσύνη όταν εκκρεμούν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του Συντάγματος». Για τα μισθολογικά των δικαστών, είπε, έπρεπε να είναι παρόντες οι ενώσεις, τα συνδικαλιστικά δηλαδή όργανα και ο Υπουργός Οικονομικών για να γίνει σοβαρή συζήτηση.

«Όλες αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης», σημείωσε, «συνιστούν πρόβλημα θεσμικό, πρόβλημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου, πρόβλημα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, πρόβλημα εσωτερικής ανεξαρτησίας, διότι όταν οι κατώτεροι σε βαθμό δικαστές νιώθουν ότι τελούν υπό απειλή πειθαρχικών διώξεων ή άλλων πιέσεων, τελικά εκβιάζεται η δικανική τους συνείδηση και η δικανική τους κρίση.  Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.  Υπάρχουν κενές θέσεις Αντιπροέδρων οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες». Ο υπαινιγμός αφέθηκε να αιωρείται.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό παρατήρησε ότι «η απάντηση που έδωσε ο κ. Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ήταν αδιανόητη.  Δεν είπε την άποψή του, δεν είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ότι ο νόμος μας είναι συνταγματικός.  Ωραία, αυτό το είπαν και στη Βουλή.  Είπε ότι θεωρώ αδιανόητο να κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας αντισυνταγματικό ένα νόμο και άρα να κινηθεί εναντίον του δημοσίου συμφέροντος (...) Υπάρχει ένα θέμα λόγω της στάσης της κυβέρνησης, αυτός που προκαλεί το θέμα και είναι ο θύτης έρχεται να εμφανιστεί ως κριτής, ως ουδέτερος εγγυητής των θεσμών».

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι είναι παράνομη η συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ότι «στα 43 χρόνια της μεταπολίτευσης δεν έχουν γίνει τέτοιου είδους θεσμικές αθλιότητες, δεν έχουν γίνει από καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα, από κανέναν Πρωθυπουργό».

«Η κυβέρνηση», εξήγησε, «δεν έχει αρμοδιότητα στα θέματα αναθεώρησης του Συντάγματος.  Τα θέματα αναθεώρησης του Συντάγματος ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής, δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος καθόλου. Η Βουλή οργανώνει τις διαδικασίες αυτές, οι διαδικασίες αυτές ορίζονται αυστηρά και αποκλειστικά από το άρθρο 110 του Συντάγματος.  Δεν είναι κακό να ενημερώσεις την κοινή γνώμη, δεν είναι κακό να ακούσεις τις απόψεις των κοινωνικών φορέων ή των πολιτών, αλλά η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι δημοκρατικά εγγυημένη, κοινοβουλευτική, σύμφωνα με το Σύνταγμα.  Η χούντα μόνο έκανε δύο φορές, το 1968 και το 1973, επιτροπές δήθεν κοινωνικού διαλόγου για να υποκαταστήσει τη φιμωμένη και κατηργημένη Βουλή και έκανε δημοψηφίσματα –και το 1968 και το 1973– ως επίφαση δημοκρατίας για να νομιμοποιήσει δήθεν το δικτατορικό καθεστώς».

Σε ότι αφορά την οικονομία και την  έξοδο από την κρίση, απέρριψε την πρωθυπουργική θεωρία του ελατηρίου που θα εκτιναχθεί, προειδοποιώντας ότι «όσο η κυβέρνηση αυτή παραμένει και όσο το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι το ίδιο, η χώρα θα απειλείται με καταστροφή.  Καταστροφή, επιμένω, οικονομική καταστροφή και θεσμική». Εκτίμησε ότι η χώρα άλλη κυβέρνηση, που θα προκύψει από εκλογές επειδή «η παρούσα Βουλή κυριαρχείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ» στην οποία «ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να κληθεί να μετάσχει στην εθνική προσπάθεια. Αν δε θέλει, είναι δικό του θέμα», αλλά δεν μπορεί «να αφεθεί να είναι αντιπολίτευση στα κεραμίδια και να παριστάνει ξανά το ριζοσπαστικό αντισυστημικό κόμμα». Και πρότεινε μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων, όχι μόνο πολιτικών δυνάμεων, «κανείς δεν μπορεί για λόγους μικροκομματικούς να την παρεμποδίσει, κανείς δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, γιατί ούτε στο όνομα της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να  παρεμποδιστεί η πορεία της χώρας, γιατί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι φενάκη, είναι αδιέξοδο».

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για τις δυο φορές που τον κάλεσε στο σπίτι του ο Χρήστος Καλογρίτσας, και παρουσία του κ. Βενιζέλου τη μία για να του ζητήσει να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και τη δεύτερη για να μη μπει στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε γελώντας: «Ναι,  φταίει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και για τις άδειες και για την υπόθεση του κ. Καλογρίτσα τώρα, και για όλα όσα έχουν ειπωθεί σε σχέση με τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Παππά. Λοιπόν, νόμιζα ότι βασιζόμαστε στα παλιά ζώδια, όχι αυτά που άλλαξε η NASA προσφάτως, διότι ο κ. Καμμένος λέει ότι πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ, το Φεβρουάριο του 2012, του ζητήθηκε από κάποιον να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που έγινε τον Ιούνιο του 2012 ως κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του κ. Κουβέλη.  Αφήστε που θα ήταν και τελείως απίθανο το ΠαΣοΚ να ζητά να μπει ένα δεξιό κόμμα, υπερδεξιό, στο συσχετισμό δυνάμεων της κυβέρνησης για να μειωθεί το δικό του βάρος και ο δικός του ρόλος, ενώ εμείς θέλαμε να έχουμε σημαντικό ρόλο, ρόλο εγγυητικό για τη στρατηγική και βεβαίως αν δεν είσαι κρίσιμος αριθμητικά, δεν μπορείς να είσαι και κρίσιμος πολιτικά και στρατηγικά.  Σκεφτείτε μόνοι σας. Σκεφτείτε τη σοβαρότητα αυτών που λέγονται.  Τώρα, μη συνεχίσουμε σε ένα επίπεδο μαγκαζίνο, ας το πούμε ψυχαγωγικού».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέσμευση Τσίπρα για τους μισθούς των δικαστικών - Παράθυρο για αυξήσεις - Πρόεδρος ΣτΕ: «Το καθήκον μας είναι να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας» 
Για «συναλλαγή» μεταξύ κυβέρνησης-δικαστικών κάνει λόγο η ΝΔ 
 
 
σχόλια (39)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Προτεινω να μπουν καμερες εξω απο τα δικαστηρια... | 09/10/2016 12:25
  ... και να συγκροτηθει μια διακομματικη επιτροπη που θα μετραει τους διαμαρτυρομενους πολιτες απεξω απο την αιθουσα. Και επειδη ο προεδρος του ΣτΕ ειπε οτι πρεπει να αφουγκραζεται, καλο θα ειναι να βαλουμε και μικροφωνα που θα μετρουν με ποσα ντεσιμπελ φωναζουν! Ετσι θα εχει ολες τις αναγκαιες πληροφοριες για να βγαινει η αποφαση αδιαβλητα! Εχουμε χασει καθε μετρο μου φαινεται...
  Γιωργος Π
  απάντηση10
   
   
  Αλίμονο | 08/10/2016 03:37
  Αν καθήκον του ΣτΕ είναι να αφουγκράζεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπως απεφάνθη ο πρόεδρός του κ. Σακελλαρίδης, τότε οι αποφάσεις του θα υποβοηθούν την δημιουργία « Δημοκρατικής Δικτατορίας της Πλειοψηφίας επί της Μειοψηφίας »
  Ε. Αβραμίδης
  απάντηση10
   
   
   
  όλα στο φως | 07/10/2016 13:24
  Πατριώτες, ας υποθέσουμε οτι ο κος Βενιζέλος έχει μεγάλη ευθύνη ως βουλευτής και υπουργός των κομμάτων και κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης και των μνημονίων. Πολιτικά κρίθηκε και τιμωρήθηκε δημοκρατικά μέσω εκλογών. Ποινικά εφόσον υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις, τι πράξανε οι δικαστικοί λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια ( τότε και τώρα ). για να μάθει ο λαός την αλήθεια
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  απάντηση331
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κρινω πολιτικα χειραφετημενα | 07/10/2016 13:09
  Δεν μου ειναι καθολου συμπαθης ο κ.Βενιζελος για πολλους και διαφορους λογους.Στο συγκεκριμενο παντως, εχει απολυτο δικιο.ΕΓΙΝΕ συναλλαγη καραμπινατη. Τους διαβεβαιωσε ο π/θ,λεει, οτι δεν θα γινουν περικοπες στο μισθολογιο των δικαστων και ορισμενοι μαλιστα θα παρουν και αυξησεις!!!Προκληση για την κοινωνια (που ...λαμβανει υπ'οψιν του ο προεδρος του ΣτΕ).... υ.γ Παρακαλω τους συντακτες του Βηματος να ξαναδημοσιευσουν τον πινακα με τα αναδρομικα των δικαστων της τελευταιας οκταετιας.Εχει πολλαπλο ενδιαφερον,απο καθε αποψη.
  Δημοκρατης πολιτης
  απάντηση421
   
   
  ANTALAGH | 07/10/2016 09:36
  KYRIE BENIZELO EXETE APOLYTO DIKIO , GIAYTO KANETAI KATI MHPOS KAI BGOYME APO TH LASPH POY MAS ERIKSE O SYRISA, DYSTIXOS H DIKAIOSYNH KANH OIKONOMIKES ANTALAGES SAN THN MAFIA.
  gianis
  απάντηση564
   
   
   
  Διότι η αποστολή της δικαιοσύνης δεν είναι να αφουγκράζεται την κοινωνία, αποστολή της δικαιοσύνης είναι να τηρεί τη νομιμότητα, να διασφαλίζει το κράτος δικαίου, να προασπίζεται τα δικαιώματα ακόμη και όταν αυτά είναι μειοψηφικά και είναι αντιπαθητικά για την κοινή γνώμη.... | 07/10/2016 08:31
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:::;; ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΕ ΚΑΛΑ..ΚΟΥΡΕΨΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ , ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΙ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΚΑ ΣΟΥ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ...ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΙ ΧΩΡΑ...ΦΤΑΝΕΙ..ΑΗΔΙΑ...
  ΛΑΛΑΚΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ
  απάντηση1379
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ειμαι σιγουρος | 07/10/2016 08:28
  οτι στο παρελθον δεν υπηρχε συναλλαγη. Αμωμη και ασπιλη η διακυβερνησις σας και κανετε τον τιμητη... PASOK delenda est (γι να θυμηθουμε τον ΚΑΤΩΝΑ)..
  AZAZEL
  απάντηση1362
   
   
  Απίστευτο..... | 06/10/2016 23:26
  Δικαστής που λεει οτι πρεπει να ακούει την κοινωνία........ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..... Τοτε να βγάζουμε αποφάσεις οι πολίτες με ψηφοφορία και γκαλοπ..... Απόδειξη οτι η παρακμή δεν ειναι τυχαία σε ολους τους τομείς.......
  Παρακμή...
  απάντηση753
   
   
   
  Τσίπρας, Καμμένος, Βούρτσης, Θάνου, Σακελλαρίου, Παυλόπουλος | 06/10/2016 21:39
  Κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες και τους δικαστές που τον σφυγμομετρούν και του αξίζουν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
  Σφυγμομέτρης
  απάντηση692
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οι Ταγοί της Πατρίδας με την ιδιοτέλεια και την απαιδευσία τους προκαλούν τρόμο ! | 06/10/2016 19:21
  Ας αναστοχαστούμε τη φράση του προέδρου του ΣτΕ : " Οι Δικαστές ΜΟΥ ... " . Αυτό μόνον προκαλεί τρόμο . Είδαμε και ακούσαμε και τους επικεφαλής της Δικαστικής Εξουσίας . Οι ..." Βασιλείς είναι Γυμνοί " . Αυτό είναι που τρομάζει .
  Έκτωρ
  απάντηση613
   
   
  Οι δηλωσεις Βενιζέλου | 06/10/2016 18:57
  Ο κ.Βενιζελος εχει απολυτως δικαιο !! Οι δικαστες που συναντηθηκαν με τον Τσιπρα και μιλησαν για οτι ειπαν εκαναν τεραστιο λαθος που δεν μπορει να γεφυροθει .Ειναι ντροπη για το δικαστικο σωμα .
  Σπυρος
  απάντηση612
   
   
   
  παντού βενιζέλος..... | 06/10/2016 18:11
  σκάι , βήμα.... παντού....όλα τα μμε τον προσκαλούν... αντε .... στην νεα δημοκρατία γρήγορα.....
  omd
  απάντηση1164
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ----------------- | 06/10/2016 17:26
  Για μια ακόμη φορά καταφαίνεται το ειδικό βάρος του Ε.Βενιζέλου στα πολιτικά πράγματα και ο κρίσιμος διαφωτιστικός του ρόλος για την κοινωνία των πολιτών.
  sz
  απάντηση18217
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ? | 06/10/2016 17:08
  Ασπονδυλοι ανθρωποι.Ο Τσιπρας εχει βαλει τους Θεσμους της χωρας(απο τον μικροτερο μεχρι τον μεγαλυτερο ) στην κωλοτσεπη.Τους δωροδοκει και υποκλινοντε με ενα πλατυ χαμογελο.Εσεις τα αλλα κομματα τι θα κανετε? Δεν χρειαζετε να μας τα λετε τα ξερουμε. Δραση χρειαζομαστε πριν εξαφανησθουμε μεσα στην λασπη του Τσιπρα.
  eva b.
  απάντηση1644
   
   
  Πόσο εμπιστοσύνη να έχεις σ' αυτούς τους δικαστές ¨? | 06/10/2016 16:46
  Ο ένας του ΣΤΕ, όταν είδε ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά διέκοψε. Τώρα πότε θα συνέλθει η ολομέλια του ΣΤΕ. Μάλλον περιμένει ο πρόεδρος να κλείσουν πρώτα κα κανάλια και μετά δεν θα έχει σημασία όποια απόφαση και να πάρουν. Αμ την άλλη που έχει μηνύσει ο Βγενόπουλος για δωροληψία και που μέχρι τώρα δεν αντιδρά (γαργάρα), τι να πει κανείς. Κρίμα για την Ελλάδα, κρίμα για μας.
  Georgix
  απάντηση1564
   
   
   
  Μα όλοι οι πολιτικοί κ. Βενιζελε λετε οτι | 06/10/2016 16:40
  Πιστεύετε στην ανεξαρτησία της ελληνικης δικαιοσύνης, εμπιστεύεστε την ελληνική δικαιοσύνη κλπ. Εςεις Ποτε αλλάξατε γνώμη; Σήμερα; Είμαι βέβαιος οτι θα επιστρέψετε στην αρχική σας θέση όταν ανελθετε στην εξουσία. Αν θέλετε να κοπεί αυτή η σχέση πολιτικών-δικαιοσύνης προτείνετε ως συνταγματολόγος να αλλάξει το Σύνταγμα και μην υπάρχει σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις αμοιβές των δικαστών. Εδώ σας θέλω.
  Nbg
  απάντηση779
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ανάξιος | 06/10/2016 16:36
  Είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που έχει την επάρκεια να ασχοληθεί και με θεσμικά ζητήματα. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι απολύτως ανάξιος για τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Που ακούστηκε η κρίση των δικαστών να γίνεται με βάση την κοινή γνώμη. Αν ήταν έτσι θα κάναμε γκάλοπ αντί να πηγαίνουμε στα δικαστήρια. Ο ίδιος είπε πως δεν παίρνει τώρα απόφαση γιατί έχει δημιουργηθεί κλίμα. Αν είναι έτσι γιατί συναντιέται με τον πρωθυπουργό? Αυτό δεν δημιουργεί κλίμα?
  ΧΒ
  απάντηση18613
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  SXETIKA BENIZELO | 06/10/2016 16:35
  KRIMA POU H NEA DYMOKRATIA DEN EXEI ENAN SAN TON KYRIO BENIZELO.MITSOTAKI PREPI NA KANIS KATI.APLA PRAGMATA!
  NIONIOS ME NIONIO
  απάντηση1069
   
   
  Το μέλλον μας στόν τζόγο!. | 06/10/2016 16:24
  Όταν οι θεσμοί γίνονται λάστιχο και μπαίνουν στα παζάρια,μπορεί κάποιοι πρόσκαιρα να ωφεληθούν,αλλά η Ελλάδα θα γυρίσει στόν μεσαίωνα.Η "πρώτη φορά αριστερά" τήν κυβέρνηση τήν έκανε καζίνο.
  Volos
  απάντηση1446
   
-