Δυο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αθ. Πετράκος και ο Στ. Λεουτσάκος, οι οποίοι ανήκουν στην Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη, πέταξαν προκηρύξεις από τα θεωρεία της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Η κίνησή τους αιφνιδίασε τους πάντες ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς της Βουλής προκειμένου να οδηγηθούν εκτός Κοινοβουλίου. Οι δυο πρώην βουλευτές είχαν έλθει για να παρακολουθήσουν την συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η μεταβίβαση δημοσίων επιχειρήσεων στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Αφού ήπιαν καφέ στο καφενείο της Βουλής, κατευθύνθηκαν στα θεωρεία, ενώ ξαφνικά σηκώθηκε ο κ. Πετράκος, άνοιξε το μπουφάν του και πέταξε τις προκηρύξεις πάνω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προκήρυξη υπάρχει κείμενο του νομπελίστα λογοτέχνη Ζοζέ Σαραμάγκου που αναφέρει: «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την “……” την μάνα που σας γέννησε».