Τον Ιησού επικαλέστηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στη Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι οργανισμοί που θα μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο δεν πωλούνται.

«Δεν μπορεί με τους κανόνες της αγοράς που επικαλείται η νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Βουλής κι όσες την αβαντάρουν να υπάρξει ιδιώτης που θα ενδιαφερθεί για έναν φορέα που έχει 800 εκατομμύρια ευρώ δάνειο, δεν έχει περιουσία κι έχει πολλά εκατομμύρια διεκδικήσεις, εκτός αν κατέβει ο Ιησούς Χριστός να την αγοράσει. Άρα οι καταγγελίες ότι πάνε αυτοί οι φορείς για πώληση δεν ισχύει. Αυτοί οι φορείς δεν πάνε για πώληση. Δεν πάνε για ιδιωτικοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα διαρθρωτικά μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ., ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ως προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τόσο στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όσο και στις Κτιριακές Υποδομές.

Καθησυχάζοντας τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των εργαζόμενων, οι οποίοι ζήτησαν να πληροφορηθούν για το μέλλον των δύο οργανισμών, ενημέρωσε ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η μεταφορά ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο σημαίνει ιδιωτικοποίηση και ξεκαθάρισε ότι αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Καταλόγισε, δε, στην αντιπολίτευση «προπαγανδιστική τακτική» και «επιλογή υπονόμευσης», όταν υποστηρίζει ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο συνεπάγεται αυτομάτως και την ιδιωτικοποίησή τους.