από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Εφοδος της εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του Γ. Στουρνάρα

Kατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ
Εφοδος της εισαγγελίας Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του Γ. Στουρνάρα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα κυρίας Σταυρούλας Νικολοπούλου έκαναν εισαγγελικοί λειτουργοί με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράϊκου. Η έφοδος των εισαγγελέων διαφθοράς έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, της δεύτερης κατά σειρά, που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στιο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς κατέσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα η οποία φέρεται να είχε λάβει ποσά ως δαπάνες για διαφημιστικούς σκοπούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον Απρίλιο του 2015 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με βάση την προκαταρκτική εξέταση, είχε προκύψει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ διενήργησε διαγωνισμό για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στο οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONSΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του. Όμως η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, τον συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ειναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που δέχεται κρατική επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επιπλέον, είχε καταδειχθεί ότι σε  Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται ότι οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί υποχρεούνται να μεταδίδουν δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου που αφορούν πρόληψη ασθενειών ή παθήσεων, τα οποία προέρχονται από φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα, ενώ ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας MINDWORK BUSINESSSOLUTIONS είχε παλαιότερα καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που αποτελούσε λόγο αποκλεισμού της από τη συμμετοχή στη σύμβαση.

Για τη συγκεκριμένη προβολή, το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέβαλε ποσό άνω των 600.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τον Ιανουάριο 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε συμβάσεις ύψους 350.000 ευρώ με την εταιρία A&B ADVERTISING ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ, με αντικείμενο την προβολή διαφημιστικών σποτ για την εποχική γρίπη, η οποία όμως αποτελεί περιοδικά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και δεν έχει έκτακτο και απρόβλεπτο χαρακτήρα, για τον οποίο και μόνο επιτρέπεται η παράκαμψη της διαδικασίας δημοσίευσης σχετικής προκήρυξης σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, τα δε κριτήρια της σχετικής ανάθεσης στην εν λόγω εταιρία παρέμειναν αδιευκρίνιστα. Στη συνέχεια, το Φεβρουάριο 2012, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον ΕΟΦ, για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και τη φαρμακοεπαγρύπνηση, χωρίς όμως τούτο να προβλέπεται από το νόμο που διέπει τη λειτουργία του ή τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του. Σε εκτέλεση της σύμβασης, το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέγραψε σύμβαση ύψους 230.000 ευρώ με την ίδια εταιρία και πάλι χωρίς τη δημοσίευση σε δύο εφημερίδες και χωρίς να τεκμηριώνονται τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης εταιρίας. Περαιτέρω, το Δεκέμβριο 2013, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την υλοποίηση επτά δράσεων για τους ίδιους σκοπούς, συνάπτοντας συμβάσεις συνολικού ύψους της τάξης των 1.300.000 ευρώ, με αντικείμενο τη δημιουργία και εκπομπή / προβολή από ραδιοφωνικούς / τηλεοπτικούς σταθμούς μηνυμάτων (σποτ), χωρίς τη δημοσίευση της προκήρυξης σε δύο εφημερίδες και παρά το γεγονός ότι ήδη κατείχε αντίστοιχο σποτ, προερχόμενο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών και Ελέγχου (European Centre for Disease Prevention andControl: ECDC), για το οποίο είχε καταβάλει δαπάνη για την προσαρμογή του, έτερο σποτ συμπαραγωγής ECDC με τίτλο: "Πρόληψη εποχικής γρίπης", καθώς και σποτ με τίτλο: "Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες", αναρτημένο στο ίδιο ως άνω κανάλι του.

Επιπλέον, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει δωρεάν τις εν λόγω προβολές-μεταδόσεις, βάσει των διατάξεων περί δωρεάν μετάδοσης μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου.

Ποτάμι: Οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι


Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής: «Προφανώς σε μια δημοκρατία ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Όταν όμως γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά προσπαθειών ελέγχου της Δικαιοσύνης και διώξεων προσώπων που η κυβέρνηση θεωρεί αντιπάλους της, όπως έγινε με την πειθαρχική δίωξη Ντογιάκου, οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι. Ειδικά μάλιστα όταν ο Γ.Στουρνάρας με πολλές παρεμβάσεις του, και παλιότερα και πρόσφατα, έχει δυσαρεστήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον αυταρχισμό της και πώς χρησιμοποιεί την εξουσία της, γι΄αυτό ο έλεγχος των ενεργειών της είναι πράξη δημοκρατικής ευθύνης.»Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Επίτιμε Διδάκτωρα, δίνεις ρέστα | 15/09/2016 22:03
  Βγάλε και μια δήλωση τύπου, πχ "Η απόρριψη από τον Διοικητή της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ των προτεινόμενων από την Κυβέρνηση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του. Αφήστε τη δικαιοσύνη να κανει τη δουλειά της. Μπορείτε να μας ψέξετε γιατι αργήσαμε τόσο. Πάνε αυτά που ξέρατε. Ο νοών νοήτω". Σε ασπάζομαι, μεθ' υπολήψεως, Tayip
  Tayip
  απάντηση27
   
   
  Το 2012 είχαμε και τότε μνημόνια. | 15/09/2016 21:42
  Αλλά η ρεμούλα πήγεναι και τότε, σύνεφο..! Τώρα μήπως σταμάτησε...; Να δούμε πότε θα κάνουν έφοδο και στο γραφείο του συζύγου.
  Αγιάννης
  απάντηση42
   
   
   
  Ουτε θα καταλάβετε! | 15/09/2016 21:24
  Δεν έχετε δει τίποτε ακομη. Ξεγελιέστε με το χαμόγελο και τον περνάτε για νιρβάνα; Ένα ένα θα σας βγάζει τα δοντάκια σας τρωκτικά της πασοκονουδουλας.
  Kostas
  απάντηση38
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Άντε μπράβο, σταλινικές μεθόδους! | 15/09/2016 19:21
  Άλλο ένα σημάδι ότι έχουν χάσει το μπούσουλα! Να δούμε με τι πάταγο θα πέσουνε! Όλο και πιο κοντά στη χούντα! Aυτό λέγεται πογκρόμ!
  Γελοιότητες αριστερές!
  απάντηση55
   
   
  Το άλλο μισό | 15/09/2016 19:12
  Μήπως θα είχατε την καλωσύνη να γράψετε ποιοι ήταν Πρόεδρος και στο ΔΣ του ΚΕΛΠΝΟ, ποιος υπέγραψε τις αμαρτωλές αναθέσεις εκ μέρους του ΚΕΛΠΝΟ; Θα ήταν υπερβολικό να ζητούσα πότε διορίστηκαν, απο ποιον υπουργό υγείας; Σας ευχαριστώ πολύ.
  Απόστολος Κ.
  απάντηση70
   
   
  Έλα τώρα! | 15/09/2016 18:06
  Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδινε στην κυρία τα φράγκα γιατί την συμπάθησε. Το γεγονός ότι σύζυγος είναι ο Στουρνάρας δεν έχει σημασία και δεν επηρέασε τις αποφάσεις του. Στην Ελλάδα ζούμε κύριοι, διαφθορά και ελεεινά υποκείμενα δεν υπάρχουν εδώ...
  Διογένης
  απάντηση70
   
   
  Θα γινεις καλα. | 15/09/2016 17:47
  Μπιζνες, χοντρες μπιζνες με αφορμη την Υγεια και νασου οι Φαρμακευτικες απο διπλα ! Παντα υπηρχαν οι ταλαντουχοι "μαγοι" που εκαναν ανηθικη χρηση του μεγαλυτερου ανθρωπινου φοβου που ειναι η Αρρωστια και ο Θανατος.
  πολιτης
  απάντηση60
   
   
  Επιτέλους ρε παιδιά | 15/09/2016 17:32
  Να μπουν κ κάποια πράγματα ή μάλλον κάποιοι άνθρωποι στη θέση τους με αυτήν την αισχροκέρδια τόσα χρόνια εις βάρος όλων μας! Έλεος!
  georgia
  απάντηση51
   
   
  χαχα... | 15/09/2016 17:31
  χαχαχαχα, εφοδο στο σπιτι του διοικητη της τραπεζας της Ελλαδος. Εισαστε για γελια. Μηπως βαλατε την αλεπου να φυλαει το κοτετσι;
  Πωπω...ς
  απάντηση11
   
   
  To SYRIZAANEL chani edafos ke archizi tora ta diktatorika tu ERDOGAN. | 15/09/2016 17:11
  Eponte ta laika dikastiria ke kataschesis= kratikopiisi tis idiotikis periusias. As elpisume tulachiston pos o k.Tsipras den tha richni tus "katadikus" sta skylia opos o Kim yong un. Na dume ke posi dikastes tha pane akomi spiti ke posi dimosiografi fylaki. Avta ola itane sto programma molis pirane tin exusia sta cheria. Ine omos to mono pu xerun na kanun . Apo morfosi ke dulia???? Ena megalo miden. Otan legame pos Elada vrethike sto pato, den xerame pos yparchi ke pio kato!!!!!
  bludicka
  απάντηση04
   
   
  GKREMISMA | 15/09/2016 17:01
  OI SYRIZAIOI THELOYN NA GKREMISOYN ENAN APO TOYS PIO SOBAROYS ANTROPOYS POY EXH H ELLADA GIA NA BALOYN ENA DIKO TOYS LAMOGIO MONO KAI MONO EPIDH ANOIKH STO PASOK, EPIPLEON EINAI KAI APO TOYS ELAXISTOYS POY DOYLEYOYN SKLHRA STO ELLHNIKO DHMOSIO
  andreas
  απάντηση55
   
   
  διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη; | 15/09/2016 16:59
  η σύζυγος του αυριανού πρωθυπουργού της χώρας και μελλοντικού μας εθνάρχη;
  οοοοοόχι, δεν το πιστεύω...
  απάντηση41
   
   
  Τράπεζα Αττικής | 15/09/2016 16:57
  Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε απορρίψει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, δυσχεραίνοντας και καθυστερώντας προφανώς τις μπίζνες των εργολάβων με τα κανάλια. Οπότε η συμμορία των εργολάβων με τα υπουργεία ανέλαβε δράση, σε αγαστή συνεργασία με την ψεκασμένη (και με λάκ, και μεταφορικώς) κεφαλή του Αρείου Πάγου. "Ανεπαισθήτως" και "χωρίς κρότον κτιστών ή ήχον ", όπως θα έλεγε και ο Καβάφης, το καθεστώς χτίζει τριγύρω μας τείχη. Ήδη έχουμε δικτατορία αλλά οι περισσότεροι δεν το έχουν ακόμα καταλάβει.
  Πάνος Μπάρμπας
  απάντηση52
   
   
  που βαδιζουμε; | 15/09/2016 16:45
  Ο κρατικος μηχανισμος τεθηκε στην διαθεση του καθεστωτος,κανεις αντιφρονουντας δεν θα κοιμαται ησυχος με αυτο το καθεστως στην Ελλαδα Αρχιστε να φοβαστε ολοι τα ταγματα ασφαλειας δρουν
  sam
  απάντηση33
   
   
  Πόλεμος συμφερόντων και διαφθορά παντού | 15/09/2016 16:43
  Τα τελευταία...2-3 χιλιάδες χρόνια...έχουν σκάσει στην Ελλάδα ατελείωτα σκάνδαλα... Πολλά από αυτά έχουν ξεχαστεί... Άλλα κουκουλώνονται... Σε άλλα η δικαστική οδός φαίνεται ατελείωτη... Το γεγονός είναι ότι η Εξουσία δεν κάνει παρέα με την Αρετή και την Τιμιότητα... Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το στρατόπεδο και τα συμφέροντα της κάθε κάστας... Και όλα αυτά σε βάρος των "απλών" πολιτών.
  amola kaluba
  απάντηση30