Νέο τοπίο στην ενημέρωση δημιουργεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Επειτα από ένα θρίλερ που ξεπέρασε τις 60 ώρες νικητές της διαδικασίας αναδείχθηκαν δύο παλιοί καναλάρχες και δύο νέοι διεκδικητές. Ο απρόβλεπτος και επίμονος Γιάννης Αλαφούζος (Σκάι), το αουτσάιντερ Θοδωρής Κυριακού (Antenna), ο οποίος αναβαθμίστηκε σε σημαντικό παίκτη, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο οποίος φορτώθηκε τις περισσότερες ενστάσεις καθώς θεωρήθηκε ότι έχει την υπόγεια στήριξη της κυβέρνησης, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα πολλά λεφτά και τα πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα. Τα πορτοφόλια άνοιξαν, το συνολικό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ ξεπέρασε τις προσδοκίες, η κυβέρνηση πανηγύρισε, αλλά η επόμενη ημέρα του θεσμικά αμφιλεγόμενου διαγωνισμού μόνο την τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο δεν έφερε. Ανατροπές κάθε είδους απειλούν να μετατρέψουν σε πύρρεια τη νίκη της κυβέρνησης, η οποία αντί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στα μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό να βρεθεί απέναντι σε νέα φουρνιά ανέργων. Επιπλέον έχει να αντιμετωπίσει το αντάρτικο των χαμένων του διαγωνισμού που επιμένουν ότι θα κρατήσουν τα κανάλια τους ζωντανά.

Γιάννης Αλαφούζος
Επιτέλους… πρωταθλητής

Ο Σκάι εξασφάλισε την πρώτη τηλεοπτική άδεια τινάζοντας την μπάνκα με την προσφορά των 43,6 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Αλαφούζος όμως είχε ξετινάξει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά με σειρά επιθετικών σποτ κατά των εμπνευστών του διαγωνισμού τον οποίο νομιμοποίησε με τη συμμετοχή των συνεργατών του αλλά αρνείται να αναγνωρίσει θεσμικά. «Πληρώσαμε λύτρα» επαναλαμβάνουν η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι του σταθμού.
Ο κ. Αλαφούζος δραστηριοποιείται πάνω από 25 χρόνια στον χώρο των ΜΜΕ και είναι πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων Σκάι, ο οποίος περιλαμβάνει τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα το Νέο Φάληρο (Σκάι 100,3, Μελωδία 99,2 και Σπορ FM 94,6). Παράλληλα έχει σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική δράση της οικογενείας του, η οποία διαθέτει έξι ναυτιλιακές εταιρείες (τη μητρική Αργοναύτης και τη διαχειρίστριά της Kyklades Maritime Corporation, τις θυγατρικές της Sea Shell Enterprises Ltd, Sea Pearl Enterprises Ltd, Zenith Maritime και Corporation Bigal Shipping Corporation), όπως και την κατασκευαστική εταιρεία ΕΡΓΑΣ.
Οι δραστηριότητές του επεκτείνονται και στον χώρο του ποδοσφαίρου ως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξ ου και η αντιπαλότητα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία φθάνει στην ανταλλαγή εξωδίκων, αν και κάποτε συμμετείχαν και οι δύο στη μετοχική σύνθεση του Σκάι. Η συμμαχία αυτή τελείωσε το καλοκαίρι του 2012, όταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πούλησε το μερίδιό του στον Γιάννη Αλαφούζο αντί 5,1 εκατ. ευρώ κατηγορώντας τον για πολιτικά παιχνίδια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Η σχέση τους δεν αποκαταστάθηκε ποτέ. Την ίδια χρονιά ο κ. Αλαφούζος ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο του Παναθηναϊκού, και ο ίδιος ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ. Ο κ. Αλαφούζος αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Προσφάτως κλήθηκε να δικαιολογήσει στις φορολογικές αρχές ποσό 50 εκατ. ευρώ για τα έτη 2000-2012 και του έχει επιβληθεί δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του από το ΚΕΦΟΜΕΠ. Οπως και άλλοι επιχειρηματίες πριν από αυτόν εξέλαβε την κίνηση αυτή ως εκβιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης. «Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου» δήλωσε και πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του». Ιστορική έχει μείνει η σύγκρουσή του με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το διάστημα 1991-1993. Τον Φεβρουάριο του 1992 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των Αριστείδη και Γιάννη Αλαφούζου για λαθρεμπόριο πετρελαίου, με βάση πόρισμα της τότε Διεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Αλαφούζος χαρακτήρισε «κατασκευασμένο» το πόρισμα και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για έλεγχο του κράτους και της Δικαιοσύνης, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που μόλις είχε αθωωθεί για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε στις γνωστές αποκαλύψεις για τις καταθέσεις στη λιβεριανή υπεράκτια εταιρεία Mayo.
Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Θέμης Αλαφούζος, εκδότης της εφημερίδας «Καθημερινή», υποστήριξαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων ότι τα Μέσα που διευθύνουν δεν έχουν «κόκκινα» δάνεια και ότι οι υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες εξυπηρετούνται κανονικά. Ο πρώτος όμως διατύπωσε αιχμές για «άλλα κανάλια που χρηματοδοτήθηκαν πέραν της λογικής» και παρατήρησε ότι «θα συνιστά πολιτική μου δίωξη τυχόν μη αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού».


Θοδωρής Μ. Κυριακού
Τίναξε την μπάνκα στα ύψη

Ο Θοδωρής Μ. Κυριακού εκανε την έκπληξη, αν και πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα ήταν βασικός παίκτης, πληρώνοντας το υψηλότερο ποσό, 75,9 εκατ., για την πολυπόθητη άδεια. Είναι ο CEO του ομίλου Αntenna, που ιδρύθηκε το 1988 από τον πατέρα του, τον Μίνω Ξ. Κυριακού. Ξεκίνησε με το Αntenna Radio και το 1989 ο ANT1 TV ήταν το ένα από τα πρώτα ιδιωτικά κανάλια (είχε προηγηθεί το Mega Channel) που εξέπεμψαν πλήρες πρόγραμμα στην Ελλάδα.
Η δραστηριότητά του ήταν και παραμένει αμιγώς στα ΜΜΕ και στη ναυτιλία. Ο Μίνως Κυριακού βρέθηκε στη ναυτιλία από μικρή ηλικία, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και στην εμπορία πετρελαιοειδών. Παρουσία έχει και στον χώρο του αθλητισμού καθώς την πενταετία 2004-2009 ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), ενώ από το 1997 έχει αναλάβει τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Ο Θοδωρής Κυριακού θεωρείται σκληρός διαπραγματευτής και γνώστης της βιομηχανίας των ΜΜΕ και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας με βάση τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια.Ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχει συρρικνώσει σημαντικά το ειδησεογραφικό τμήμα, δίνοντας έμφαση στο ψυχαγωγικό.
Το 2008, λίγο προτού ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση, πετυχαίνει μια πολύ μεγάλη συμφωνία πουλώντας στον σουηδικό όμιλο Modern Times αντί του αστρονομικού, ακόμα και για σήμερα, ποσού των 620 εκατ. ευρώ το κανάλι Νova Televisia στη Βουλγαρία. H συγκεκριμένη συμφωνία προκάλεσε αίσθηση εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και μετέτρεψε τον όμιλο σε διεθνή παίκτη.
Ο Θοδωρής Κυριακού είναι προνομιακός συνομιλητής και συνεργάτης προσωπικοτήτων του χώρου των ΜΜΕ όπως για παράδειγμα η οικογένεια Μέρντοκ αλλά και ο Σέιν Σμιθ, συνιδρυτής και CEO της VICE, της δημοφιλέστερης εναλλακτικής παγκόσμιας πλατφόρμας νεανικής ενημέρωσης με την οποία ο όμιλος Αntenna συνεργάστηκε για πρώτη φορά το 2014.
Ο όμιλος Αntenna δραστηριοποιείται σήμερα συνολικά σε 14 χώρες στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βόρεια Αμερική, στην Αυστραλία και στην Ασία σε 12 διαφορετικούς κλάδους. Εκτός της Ελλάδας έχει τηλεοπτικά κανάλια στη Σερβία, στην Κύπρο, στη Σλοβενία, στο Μαυροβούνιο και στη Ρουμανία. Οι εργαζόμενοί του ξεπερνούν τις 2.500 και το κοινό στο οποίο απευθύνεται ξεπερνά τα 46 εκατομμύρια στην ελεύθερη τηλεόραση, έχοντας κάλυψη σε 85 εκατομμύρια σπίτια μέσω καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων.
Στην Ελλάδα εκτός από τον ΑΝΤ1 διαθέτει δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (Easy 97.2 και Ρυθμός 94.9), μία δισκογραφική εταιρεία (Ηeaven Music), έχει την αντιπροσώπευση της Warner Music, μια εκδοτική εταιρεία (Δάφνη Επικοινωνίες), μια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου (BrandsGalaxy), μια εταιρεία παραγωγής (ANTS Productions), διαδικτυακά κανάλια (Netwix και Vice), εταιρεία ηχοπληροφόρησης (Audiotex).
Στον τομέα του πολιτισμού έχει αναπτύξει το πρόγραμμα Metropolitan HD, φέρνοντας μέσω live HD μεταδόσεων σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα παραστάσεις της φημισμένης Οπερας.
Επίσης σε συνεργασία με την επενδυτική τράπεζα Raine προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής του Hollywood, Imagine Entertainment.

Χρήστος Καλογρίτσας

Ο νέος εθνικός εργολάβος
Χρήστος Καλογρίτσας
, ο κουμπάρος που έγινε «κόκκινο πανί» με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Παρότι ο Πάνος Καμμένος υπενόησε μέσω Twitter πως επιχειρεί με μαύρο χρήμα να εκβιάσει για την απόκτηση μιας άδειας, παρά το ότι ο όμιλος κατέθεσε με καθυστέρηση 40 λεπτών από τη λήξη της προθεσμίας την εγγυητική επιστολή και παρά την αποκάλυψη έκθεσης του ΣΔΟΕ η οποία εντοπίζει εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 35 εκατ. ευρώ για έργα που ανέλαβαν αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ στο Δημόσιο δύο εταιρείες του, ο όμιλος Καλογρίτσα απέκτησε τη δεύτερη τηλεοπτική άδεια έναντι τιμήματος 52,6 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Καλογρίτσας μέχρι στιγμής δεν έχει υπερασπιστεί τον εαυτό για όσα τού καταμαρτυρούν. Ενδεχομένως να αδιαφορεί αλλά ίσως να έχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του και προτιμά να την κρατά κλειστή. Η ιστορία του ξεκινά από τη δεκαετία του ’70, όταν έφτιαξε μια μικρή τεχνική εταιρεία και προσέγγισε τον Χαρίλαο Φλωράκη. Η άνοδός του πάτησε στην παραδοσιακή μέθοδο με τις κουμπαριές (η πιο πρόσφατη είναι η βάπτιση του εγγονού του από τον Χρήστο Σπίρτζη). Ο «αριστερός καναλάρχης» διατηρεί άριστες σχέσεις με τον καπιταλισμό, ακόμη και με τις σκοτεινές πτυχές του. Τον Μάιο του 2009 η ΕΥΠ κατέγραψε θερμές συνομιλίες του κ. Καλογρίτσα με τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, την περίοδο της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου και του ξεπλύματος μέρους των λύτρων από τον εργολάβο Γιώργο Τρομπούκη. Τότε φερόταν να επιδιώκει επαφές με ηγετικά μέλη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος για να «κάνουν δουλειές», όπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται σε δικαστικό φάκελο. «Καμάρι μου, σ’ αγαπώ πολύ. Από την πρώτη φορά που βγήκε το όνομά σου εγώ σε ξέρω και σε παρακολουθώ. Γιατί είμαι υπερήφανος μ’ αυτά (σ.σ.: που κάνεις). Και να ξέρεις ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για σένα» κατέγραψε ο κοριός να λέει ο κ. Καλογρίτσας στον Βλαστό.
H εταιρεία του πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε μια συγχώνευση πολλών εταιρειών. Η Τοξότης τέθηκε επικεφαλής του σχήματος, εξαγοράζοντας την εταιρεία Μέδουσα, όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Τσίπρας ΑΤΕ, του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Πρωθυπουργού, μετά την αποχώρησή του από το εταιρικό σχήμα. Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Τοξότης καθιερώθηκε ως εργολάβος μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θέμις (του είχε ανατεθεί η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας στον ανεκμετάλλευτο χώρο πίσω από τον Αρειο Πάγο). Σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, από τους οδικούς άξονες ως την αποκατάσταση χωματερών, και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού αναβαθμίζοντας την τεχνογνωσία της Τοξότης.
Νέος δεν είναι ούτε στην αγορά των μέσων ενημέρωσης. Το 1986 ήταν ένας από τους πέντε μετόχους της εφημερίδας «Πρώτη», αλλά ο στενός εναγκαλισμός του Περισσού και η στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη και της οικουμενικής με επικεφαλής τον Ξενοφώντα Ζολώτα «έπνιξαν» την κυκλοφορία της. Το πολιτικό ρεύμα είχε αλλάξει γρηγορότερα από ό,τι υπολόγιζαν οι πολέμιοι του Ανδρέα Παπανδρέου. Η «Πρώτη» έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 1990, ο κ. Καλογρίτσας στη συνέχεια εξέδωσε το περιοδικό «Επτάμισι», που και αυτό έσβησε άδοξα. Ο κ. Καλογρίτσας πήγε με το ρεύμα και σύντομα ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
Την αίτηση για την τηλεοπτική άδεια την κατέθεσε η εταιρεία του γιου του Ιωάννη-Βλαδίμηρου, ο οποίος μπήκε και βγήκε σιωπηλός από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, χωρίς να δυσανασχετήσει ούτε για τις συνθήκες του διάρκειας 63 ωρών εγκλεισμού. Ο υιός Καλογρίτσας συμμετέχει και στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO η οποία δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Τάκη Θεοδωρικάκου, του πρώην γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που πήγε στον Συνασπισμό, μετά έγινε υπεύθυνος Τύπου του ΠαΣοΚ με γραμματέα του κόμματος τον Κώστα Λαλιώτη και τώρα είναι σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο μεταξύ ο κ. Καλογρίτσας διεκδικεί τον τίτλο του «εθνικού εργολάβου» «χτυπώντας» διάφορες εργολαβίες με ιδιαίτερα χαμηλές προσφορές, όπως αυτή του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος στην οποία προσέφερε εκπτώσεις που ξεπερνούσαν το 50%. Η ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον νέο καναλάρχη είναι ομιχλώδης και τόσο αξιοπερίεργη όσο και το παλιομοδίτικο παρουσιαστικό του.

Βαγγέλης Μαρινάκης
Καναλάρχης στα… πέναλτι

Ο «Mr 73,9 εκατ. ευρώ» λίγο έλειψε να χάσει την τηλεοπτική άδεια από λανθασμένο υπολογισμό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε στη ΓΓΕΕ με την άνεση του οικονομικά ισχυρού και βγήκε με τον αέρα του νικητή, έχοντας εξασφαλίσει την τέταρτη και τελευταία άδεια. Πολλά στόματα έμειναν ανοιχτά με το ύψος του τιμήματος που δεσμεύθηκε να καταβάλει και άλλοι τόσοι αναρωτήθηκαν τι σόι κανάλι θα στήσει όταν το εγχείρημα συνοδεύεται από τέτοιο οικονομικό βάρος. Τα πονταρίσματά του πάντως ήταν υψηλά, ξεκίνησε με 20,5 εκατ. ευρώ, ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, στον τρίτο γύρο κονταροχτυπήθηκε με τον Θοδωρή Κυριακού του Αntenna και έχασε παρότι η προσφορά του έφτασε στα 63,8 εκατ. ευρώ. Το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν «όλα ή τίποτα» και ο κ. Μαρινάκης έκανε μια προσφορά που ήταν αδύνατον να «χτυπηθεί» από τον Alpha και τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο γιος του εφοπλιστή και πολιτικού Μιλτιάδη Μαρινάκη, που μεγάλωσε στον Πειραιά και έμαθε από μικρός τι εστί παθολογική αγάπη για τον Θρύλο, πρωτοακούστηκε το 2009, όταν το όνομά του ψιθυριζόταν για τη διαδοχή στον Ολυμπιακό. Τελικά απέκτησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2010, από τον Σωκράτη Κόκκαλη, σε ζοφερή οικονομική κατάσταση και αγωνιστικά ταπεινωμένη. Εβαλε αρκετά χρήματα, έβγαλε περισσότερα από τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και τις επιτυχημένες μεταγραφές και μεταπωλήσεις παικτών –οι φίλαθλοι μετρούν 20 μεταγραφές κατά μέσο όρο ανά έτος -, και χάρισε στον Ολυμπιακό έξι συνεχή πρωταθλήματα μέσα σε έξι χρόνια και τρία Κύπελλα Ελλάδας. Η δραστηριότητα αυτή τον έφερε αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη, ως ύποπτο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον ποδοσφαιρικό χώρο, ενώ βρίσκεται υπό καθεστώς περιοριστικών μέτρων. Μετά την ανακριτική διαδικασία θα ακολουθήσει έκδοση βουλεύματος για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη ή θα απαλλαγούν. Στο μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η αντιπαράθεσή του με τον Σκάι παρότι στο παρελθόν υπήρξε μέτοχος του σταθμού. Τελευταία απασχόλησε τα βρετανικά ΜΜΕ όταν έγινε γνωστή η πρόθεσή του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ, κάτι που δεν φαίνεται να ευοδώνεται.
Η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο τον οδήγησε στη χρηματοδότηση του ομίλου των «Παραπολιτικών» ώστε να αποκτήσει φωνή απέναντι στους ανταγωνιστές του. Ο όμιλος με πολιτική εφημερίδα, οικονομική εφημερίδα, ραδιόφωνο, sites, ακόμη και εφημερίδα για την Oρθοδοξία, διαθέτει τη «μαγιά» για το στήσιμο του νέου τηλεοπτικού σταθμού. Πρόσφατα παρευρέθηκε σε εκδήλωση του εκδότη της εφημερίδας στα Χανιά, στην οποία συμμετείχε και η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η οικονομική επιφάνεια του κ. Μαρινάκη δεν αμφισβητείται. Συνεχιστής της πατρικής κληρονομιάς, ηγείται ενός από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους με έδρα το Λονδίνο. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp, η οποία διαχειρίζεται περί τα 40 πλοία, κυρίως τάνκερ και φορτηγά. Επίσης η εταιρεία του Capital Product Partners είναι εισηγμένη στο Nasdaq με κεφαλαιοποίηση 360 εκατ. δολάρια. Γενικότερα η περιουσία του κ. Μαρινάκη εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 700 εκατ. δολάρια. Η βρετανική έκδοση Lloyd’s List «Power 100» τον κατέταξε το 2015 στην 65η θέση με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Το 2014 ο κ. Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη και έχει δροµολογήσει µε δικά του έξοδα την κατασκευή πάρκων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά.
Ο κ. Μαρινάκης ήταν από τα φαβορί του διαγωνισμού και ήδη έχει ξεκινήσει μια απέραντη φιλολογία για τις επικείμενες μεταγραφές διευθυντικών στελεχών και δημοσιογράφων στο κανάλι του. Η φιλολογία αυτή περιλαμβάνει και ερωτήματα για την κατεύθυνση του νέου σταθμού και για το αν χρειάζεται τη δύναμη της τηλεόρασης ως ασπίδα προστασίας απέναντι στη Δικαιοσύνη. Η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ