Να αλλάξει θέση, να σταματήσει την προκλητική υπηρέτηση του συστήματος της διαπλοκής και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Νέα Δημοκρατία.

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τη ΝΔ ότι η προθυμία με την οποία «υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική».

«Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι περί «μη νομιμοποίησης» της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως «σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν».
«Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες», προτρέπει την αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Όλη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική δημοπρασία.

Υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη.