Με κεντρικό σύνθημα «δίκαιηανάπτυξη» θα εμφανιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, συνδυάζοντας το πακέτο των κυβερνητικών υποσχέσεων με νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και καταγγελίες ότι υπηρετεί «οργανωμένα συμφέροντα».

Το πλάνο της ΔΕΘ, ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις και τη συνθηματολογία, «κλείδωσε» κατά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αποφασίστηκε η κυβέρνηση και στο μεσοδιάστημα έως τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης να κινηθεί σε επιθετικούς ρυθμούς.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το αφήγημα περί «δίκαιης ανάπτυξης» θα ενισχυθεί με διαβεβαιώσεις ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται προ των πυλών και την προβολή ενός οδικού χάρτη προς τη μεταμνημονιακή εποχή –με ορόσημο το 2021 και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

«Δεν αρκεί μόνο να μεγαλώσει η πίτα, αλλά πρέπει να μοιράζεται και δικαιότερα στην κοινωνία», είναι ένα χαρακτηριστικό σχόλιο που καταγράφηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, ενώ με αφορμή τον κάβο της δεύτερης αξιολόγησης από τους πιστωτές εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι «κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, ζητώντας καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στη γενικότερη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και, συνακόλουθα, στην αύξηση των δημόσιων εσόδων (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών κ.ά.).

Στη βάση αυτή, τα υπό κατάρτιση νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου αδειοδότησης επιχειρήσεων και για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων αξιολογήθηκαν ως άμεσης προτεραιότητας και θα προωθηθούν στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων