από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

Σύμπλευση καραμανλικών - ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την εκ νέου παραπομπή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες Καραμανλή για την κατάρρευση της χώρας
Σύμπλευση καραμανλικών - ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στοιχειώνει τη Νέα Δημοκρατία η παραπομπή και πάλι σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ενώ αναζωπύρωσε τα σενάρια περί αγαστής... πολιτικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και «καραμανλικών», τα οποία όμως απορρίπτουν με οργή από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Οι «καραμανλικοί» τον επικρίνουν σφόδρα για την περίοδο που ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, υπερτονίζοντας την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου, την οποία αποδέχονται και πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες και οι ΑΝΕΛ, η οποία χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της τεχνικής διόγκωσης του ελλείμματος.

Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τηρεί προσεκτική στάση και αποφεύγει να εμπλακεί επί της ουσίας στην υπόθεση, ενώ το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως «πάγια θέση της ΝΔ είναι να μη σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία της». Ωστόσο ο «καραμανλικός» εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Δικαιοσύνη είναι σεβαστή. Και όταν είναι αρεστή και όταν είναι δυσάρεστη».

Την ίδια στιγμή όμως ορισμένοι κεντρικοί παράγοντες της Κεντροδεξιάς βλέπουν και πάλι να υπάρχει μια νοητή γραμμή που συνδέει το Μέγαρο Μαξίμου, τους «καραμανλικούς» και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επίσης, αναφέρονται με έμφαση στην ανάδειξη και πάλι των διαχωριστικών γραμμών στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιχειρεί να αξιοποιήσει, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικοί παράγοντες του οποίου δεν βλέπουν αρνητικά την εκλογή από τον λαό του κ. Καραμανλή ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η «Αυγή» για την υπόθεση Γεωργίου είχε την περασμένη Πέμπτη αφιερώσει το κεντρικό της άρθρο με τίτλο «Ο εκτελεστής Γεωργίου και οι εντολοδότες του». Μάλιστα η εφημερίδα σημείωνε ότι αν η καταγγελία ευσταθεί, πρόκειται χωρίς υπερβολή για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα - άποψη και των «καραμανλικών» - εις βάρος των Ελλήνων στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και υπενθύμιζε ότι ο κ. Γεωργίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο «αλλά ήταν για 21 χρόνια στέλεχος του ΔΝΤ και αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου».

Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται αποστασιοποιημένη από την υπόθεση, καθώς είναι σαφές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί αναμόχλευση του μακρινού παρελθόντος αλλά να γίνει η πολιτική αντιπαράθεση για τα μελλούμενα με εξαίρεση τη διερεύνηση της υπόθεσης «διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» του πρώτου εξαμήνου του 2015, για την οποία ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή.

Ωστόσο αυτή η γραμμή βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την επιθυμία της καραμανλικής πτέρυγας, η οποία επιζητεί την πολιτική δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού, και θέτει με ένταση το ζήτημα να υπάρξει Εξεταστική για το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι και ο «καραμανλικός» Πρόεδρος της Δημοκρατίας - για τον οποίο λένε πως δεν παρεμβαίνει λόγω του θεσμικού του ρόλου - συμφωνεί με τους «καραμανλικούς» και το λέει ευθαρσώς στους συνομιλητές του. Ορισμένοι εξ αυτών ενθυμούνται ότι τέτοιες ημέρες πριν από δύο χρόνια ο κ. Παυλόπουλος είχε ζητήσει να φτάσει ως το τέλος η υπόθεση για τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, «διότι εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι πως μέσα από αυτή την υπόθεση φαίνεται πώς διογκώθηκε το έλλειμμα τεχνητά».

«Αν η διόγκωση αυτή είναι περίπου στο 3%, αυτό είναι το λιγότερο 10 δισ. μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού. Αν δεν είχε υπάρξει αυτή η διόγκωση του ελλείμματος, τότε ο μηδενισμός του ελλείμματος θα μπορούσε να γίνει με πολύ λιγότερες θυσίες από τον λαό»
είχε πει τότε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία υπάρχει παραδοχή λαθών, σημείωσε με νόημα: «Τα λάθη του πρώτου Μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα».

Τις τελευταίες ημέρες πολλά στελέχη του καραμανλικού στρατοπέδου δίνουν τη μάχη της υπεράσπισης του Κ. Καραμανλή, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης («μετά το χαστούκι του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου, ήρθε η ώρα της μίας και μοναδικής Εξεταστικής Επιτροπής, αυτής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο»), ο Βαγγέλης Αντώναρος («περιμένω αντιδράσεις και σαφή τοποθέτηση από τη ΝΔ αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά που κάλυπτε τον εν λόγω κύριο μετά μανίας (!), αδιαφορώντας για την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία είχε τη μεγάλη και απρόσμενη τύχη να μετάσχει το τελευταίο διάστημα»).

Σε αυτό το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αξιοποιήσει τη νέα σύγκρουση στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς ευελπιστώντας ότι οι εντάσεις από τους καραμανλικούς θα είναι τέτοιες που θα δημιουργήσουν ρήγματα που δύσκολα θα κλείσουν.
«Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος. Πώς και εάν διογκώθηκαν τα ελλείμματα για να υπάρξουν προσχεδιασμένες πολιτικές αποφάσεις, για να υπάρξει η υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο» σχολίασε ο Νίκος Παππάς.


Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Αποστάσεις από την επιθετικότητα πολλών στη ΝΔ έναντι του Αλέξη Τσίπρα τηρεί ο Κώστας Καραμανλής, πιστεύοντας ότι είναι λάθος η έντονη στοχοποίηση του Πρωθυπουργού και η εμμονή ότι έχει ποινικές ευθύνες για την έλευση του τρίτου Μνημονίου και την επιβολή των capital controls. Απαξιώνοντας τα όσα λέγονται για σχέσεις «καραμανλικών» και Μαξίμου, μιλώντας για αστεία σενάρια, στέκεται περισσότερο στις πολιτικές ευθύνες του Πρωθυπουργού, οι οποίες κατά τον ίδιο είναι πολλές. Επίσης αναδεικνύει τη στροφή που έκανε και συμφώνησε για το τρίτο πρόγραμμα, μη ρίχνοντας ουσιαστικά τη χώρα στα βράχια.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ο Μάιος δεν είναι πρίν απ'τον Ιούνιο; | 09/08/2016 04:44
  Το γεγονός οτι στο ΔΝΤ μπήκαμε το Μάιο ενώ ο Γεωργίου ανέλαβε τον Ιούνιο δεν είναι αρκετό για να σταματήσει κάθε συζήτηση;
  G.D.
  απάντηση109
   
   
  Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ! | 08/08/2016 23:20
  Τον Γεωργίου έχεις τη δυνατότητα να τον κατηγορήσεις για 1000 πράγματα. Για ΕΝΑ ΜΟΝΟ δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις: Ότι διορίστηκε από τον ΓΑΠ τον Αύγουστο του 2010 και διόγκωσε το έλλειμμα, για να μπει η χώρα στο Μνημόνιο την Άνοιξη του 2010!!! Αυτό δεν μπορεί να γίνει! Γιατί στο Μνημόνιο μπήκαμε, πριν ο ΓΑΠ διορίσει τον Γεωργίου! Άμα όμως είσαι βλάκας, το πιστεύεις! Και δυστυχώς η Ελλάδα έχει πολλούς τέτοιους βλάκες, που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, κυρίως στους παλαβούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στους Χρυσαυγίτες, τη Λαϊκή-Καραμανλική Δεξιά και στους Σαμαρικούς. Πάση θυσία πρέπει να αποκρυβεί ότι η πενταετία Καραμανλή τίναξε τα δημοσιονομικά στον αέρα! H Ελλάδα είναι μια «ψόφια» χώρα!
  ΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
  απάντηση140
   
   
  4% | 08/08/2016 22:59
  Μιλανε ολοι μιλαει και η εγκληματικη οργανωση που κατεστρεψε τον τοπο....εκει στο 4%
  βαγγγελης
  απάντηση22
   
   
  Εχουν πλακα οι Ελληνες ...! | 08/08/2016 22:41
  Υπαρχουν ομαδες ελληνων που υποστηριζουν ανπαγγελτους για αρχηγους και πρωθυπουργους. Κατι φιογκοι καραμανλικοι τον Κωστακη της Ραφηνας. Κατι κομπλεξικοι ανρχες και μπαχαλακηδες τον ομοιο τους Τσιπρα. Κατι αλλοι λιγουρηδες και λιμοκοντοροι ξεβρακωτοι τον Χοντρο των ΑνΕλ. Ο δε "μεγαλος" Πακης στεκεται στο υψος του ακριβως για να γλυφι τον πισινο του Κωστακη ... Και ολοι αυτοι μαγαριζονται νομιζοντας οτι θα μπορουσαν να μαγειρευουν τα στατιστικα της ελληνικης πραγματειας και αν κοροιδευουν τους εταιρους και πιστωτες μας ... Καραγκιοζηδες! χουν και σημερα και τον Πακη - τον Μεγα Καραγκιοζη - να φωνασκουν και να απειλουν.... Αμ ουτε αυτο δενθα ντους περασει! Και, δυστυχως, ειναι μεσα στην τρυπα
  αμερικανος
  απάντηση102
   
   
  Βρωμιά καί μπόχα. | 08/08/2016 18:13
  Βρωμιά καί μπόχα.
  Χρήστος
  απάντηση50
   
   
   
  Το μεγαλύτερο ψέμα | 08/08/2016 17:40
  είναι η προσπάθεια των προηγούμενων κυβερνήσεων να επιρίψουν τις ευθύνες των ατιμωτικών και ανθελληνικών τους πράξεων στη σημερινή κυβέρνηση, τη στιγμή που αν δεν ήταν ελάχιστα πράγματα θα μαθαίναμε από τις αλητείες τους αφού και οι δημοσιογράφοι είναι κομμάτια του παζλ της ευρύτερης διαπλοκής. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα σ' ενάμισυ χρόνο τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σαράντα την οδηγούσαν πρίμα; Ήμαρτον ρε μάγκες! Είπαμε ότι τρώμε κουτόχορτο αλλά όταν πρέπει μένουμε και νηστικοί...
  85840
  απάντηση1745
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τα ίδια σκατά... | 08/08/2016 12:47
  Κάποια στιγμή πίστεψα στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα... Όμως με την υποστήριξη στο Μπούλη της Ραφήνας, που δεν έκανε τίποτα θετικό και απλα ξεχαρβάλωσε τη χώρα (μαζί με τον "Πάκη"-Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, τον οποίο πάνε ως συνήθως, να τον βγάλουν λάδι, τότε έχω πεισθεί,ότι όλοι (οι πολιτικοί), τα ίδια σκατά, είναι... Δηλαδή, για όλα τα δεινά της Ελλάδας, φταίει ο Τσοχατζόπουλος και ο Γιωργάκης...(;;;!!!) Το "μπούλιγκ" και η κοροϊδία, που μας κάνουν καθημερινά, είναι απίστευτο...! Αγανακτώ, που είμαι πολίτης αυτής της χώρας...!
  Έχασα τον Άδωνη, ρε παιδιά...
  απάντηση846
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  εθνικοί ολετήρες... | 08/08/2016 12:13
  μια συμμορία απατεώνων που κατέστρεψε την χώρα...
  για γεννεές δεκατέσσερις...
  απάντηση813
   
   
  Ο ένοχος της Ραφήνας | 08/08/2016 11:34
  Γράφετε: "«αλλά ήταν για 21 χρόνια στέλεχος του ΔΝΤ και αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου». Αρχάς Αυγούστου ανέλαβε, αλλά δεν έχει τόση σημασία. Κατ΄ αρχάς η δικαιοσύνη απεφάνθη δυο φορές, την πρώτη φορά όταν έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και την δεύτερη φορά όταν αθωώθηκε παντελώς γιατί οι δικαστές δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Αύγουστο του 2010, φούσκωσε το έλλειμμα τον Μάιο του 2010 για να προκαλέσει την παρέμβαση του ΝΔΤ, Μόνο φουσκωμένα μυαλά ή σαλεμένα μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Ο μεγάλος ένοχος βρίσκεται στη Ραφήνα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
  ΛΑΒΑΣ
  απάντηση10913
   
   
  Συμφωνία Τσίπρα-Καραμανλή | 08/08/2016 11:23
  Ποιος αμφιβάλει για την υπογεια συνεννόηση Καραμανλή- Τσίπρα;Δείτε την περίπτωση του ΠτΔ, Παυλόπουλου
  Σ
  απάντηση966
   
   
   
  2008... | 08/08/2016 11:21
  Πίσω από τον Καμμένο βρίσκεται ο Καραμανλής. Δεν μπορεί ένα υποτιθέμενο δεξιό κόμμα να υπερασπίζεται με τόσο πάθος την καταστροφή της μεσαίας τάξης.Μιά μεσαία τάξη που αφέθηκε στο έλεος των ληστοσυμμοριτών του Σύριζα επί Καραμανλή και Πάκη...θυμηθείτε το 2008...Αλλά και πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά πάλι οι Καραμανλικοί βρίκονταν όταν ανέτρεπε το Πρωθυπουργό του47%. Όσον αφορά την Διακυβέρνηση Καραμανλή ποτέ δεν κατάλαβα γιατί παρέδωσε την εξουσία στον Παπανδρέου αμαχητί και χωρίς να δώσει την μάχη των ιδεών της Παράταξης...
  georgios
  απάντηση774
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όμοιος ομοίω αεί πελάζει (Πλατων ) | 08/08/2016 10:14
  Οι Σαπιοι κυβερνουντες δεν ελλειψαν ΠΟΤΕ απο την Ελλαδα Αρχης γενομενης με την δολοφονια του Καποδιστρια
  dimitrios o Athineos
  απάντηση623
   
   
   
  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ | 08/08/2016 10:02
  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ 6,7% ΣΕ 15% ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟ ΑΠΛΟ ,ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ;
  ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ
  απάντηση1465
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ...4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ! | 08/08/2016 09:31
  Σιγά το νέο, κυριε Άρη μας! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια! Επιχειρείται 1) να βγει λάδι ο κόπρος της Ραφήνας που εκτίναξε τα δημόσια ελλείμματα στη στρατόσφαιρα και 2) να καταστεί, ει δυνατόν, η ΝΔ θυγατρική του ΣΥΡΙΖΑ! Βρήκαν στον δρόμο και τον ανόητο ΓΑΠ, του δώσανε την καυτή πατάτα, αυτός διψασμένος για την πρωθυπουργία την άρπαξε και του τα φόρτωσαν όλα. Και όλα αυτά ενώ από το 1ο Μνημόνιο του ΓΑΠ έχουμε φτάσει στο 3ο και...μακρύτερο και (στην ουσία) περπατάμε σε ένα 4ο. Του τα φορτώνουμε όλα του ανόητου ΓΑΠ (παραιτημένος από το 2011!!!), αθώος λοιπόν ο κόπρος της Ραφήνας, αθώοι και οι ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ! Αυτό σημαίνει "πρώτη φορά Αριστερά"! Διαπλοκή με το πιο αντιδραστικό τμήμα της Δεξιάς!
  ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ
  απάντηση9114
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-