«Την ώρα που η οικονομία θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενώ η κυβέρνηση δεν τις έχει, αντί να κατευθύνει τη συζήτηση στο τι θα κάνουμε με την ανεργία και τι θα κάνουμε με την οικονομία, στήνει φιέστες για το νέο Σύνταγμα. Αυτή είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του Σκαϊ ο επικεφαλής του Ποταμιού, η κυβέρνηση «έχει ευθύνη γιατί δημιουργεί το ένα ψέμα πάνω στο άλλο και αντί να πει ότι οι υπολογισμοί της ήταν λάθος και πρέπει να πάμε σε μια διαφορετική πολιτική, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Κάνει συνέχεια περικοπές, μοιράζοντας όμως νέα δώρα που και αυτά θα είναι εις βάρος των πολιτών».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι ένα κόμμα ό,τι να ναι. Αν χρειάζεται είναι μαρξιστικό, αν δεν χρειάζεται είναι μνημονιακό, αν χρειάζεται είναι κεντροαριστερό».

Στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η κυβέρνηση μοιράζει «νέα δώρα» που «θα είναι εις βάρος των πολιτών», υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν «οι άνεργοι θα έχουν μια ελεύθερη μετακίνηση από τις αστικές συγκοινωνίες». Δηλαδή αντί η κυβέρνηση να βρει «μια πραγματική λύση, για τις δουλειές, για την ανάπτυξη, για τις εξαγωγές, προσθέτει ένα μικρό δωράκι στους ανέργους το οποίο σημαίνει μικρά καινούρια ελλείμματα στους οργανισμούς».

Ερωτώμενος για το ταξίδι μελών της κυβέρνησης στην Πάρο, απάντησε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί έχουν δικαίωμα να πάνε ένα ταξίδι, αλλά όχι με χρήματα του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στην τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και προβλέπει ότι οι συνοδοί του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης θα φιλοξενούνται στα ίδια ξενοδοχεία, τόνισε ότι αυτό θα επιβαρύνει με κάποια εκατομμύρια τον προϋπολογισμό.