Νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα.

Η ΝΔ κατηγόρησε τον Αλ.Τσίπρα για λογοκλοπή, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι χρησιμοποίησε τις έννοιες «νέα Μεταπολίτευση» και «Ελλάδα του 2021» -έννοιες που αποτέλεσαν τα βασικά μηνύματα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, τον περασμένο Απρίλιο.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι ικανός στη λογοκλοπή, αλλά είναι ανίκανος να υπηρετήσει προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας αυτές τις έννοιες, λόγω της ανικανότητας, της ιδεοληψίας και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που τον διακρίνει» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Απαντώντας, πηγές της κυβέρνησης απέκρουσαν τους ισχυρισμούς της, αναφέροντας ότι «συνεχίζει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να προκαλεί γέλιο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της περί λογοκλοπής».

Ειδικότερα, πηγές της κυβέρνησης σχολίασαν: «Ισχυρίζεται πως η έννοια ‘Νέα Μεταπολίτευση’, που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά, ιδίως την περίοδο του κινήματος των πλατειών, καθώς και ο όρος ‘Ελλάδα του 2021’ που είχε αναφερθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού και, από τότε, σε πολλές δηλώσεις και ομιλίες του, έχουν ‘κλαπεί’ από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ. Μόνο που το Συνέδριο της ΝΔ έγινε μόλις πριν από 3 μήνες…».

«Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε εμπνευστεί τις παραπάνω έννοιες από τότε που ήταν «πολιτικός κρατούμενος»…» συνεχίζουν με σκωπτικό πνεύμα οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν ότι «σε αυτή τη περίπτωση του οφείλουμε σκληρή αυτοκριτική…».