Πριν αποφανθούν αρμοδίως οι δικαστικές αρχές βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου απεφάνθη ότι η χώρα μας δεν γίνεται να παράσχει πολιτικό άσυλο στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στην Βουλή η κυρία Αυλωνίτου αν και είπε ότι τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι «δεν γίνεται η Ελληνική Δημοκρατία να παρέχει πολιτικό άσυλο σε άτομα που αποδεδειγμένα -το τονίζω- εφόσον αποδειχτεί ότι βομβάρδιζαν, πολυβολούσαν αδιάκριτα πολίτες από αέρος σε αστικές περιοχές». Όπως είπε «τέτοιες πράξεις που έχουν καταγραφεί σε βίντεο αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και με κανένα πρόσχημα δεν πρέπει να τύχουν οιασδήποτε κάλυψης».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη παρενέβη καλώντας την να ξεκαθαρίσει αν αυτά που λέει είναι προσωπικές της θέσεις ή απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της απάντησε: «Ο βουλευτής εκφράζει τον εαυτό του». «Όχι πάντα», της αντέτεινε η κυρία Κανέλλη.