Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Η απολογία του αμετανόητου κ. Τσίπρα όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά προκαλεί την ελληνική κοινωνία» σχολίασε η ΝΔ.

»Ο άνθρωπος που επέβαλε την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα των επιχειρήσεων, που ζημίωσε με την πολιτική του τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. ευρώ δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη.

»Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρει 200 συνένοχους στο εκλογικό σύστημα που θα τον κρατήσει – όπως εκείνος πιστεύει – μέσα στις πολιτικές εξελίξεις.

»Μηχανεύεται μεθοδεύσεις διχασμού των Ελλήνων για να διασώσει πολιτικά τον εαυτό του.

»Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτήν την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, καθώς πολύ σύντομα θα αποτελούν παρελθόν».

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει και το Ποτάμι, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ζει στον δικό του κόσμο» και ότι «βλέπει μόνο επιτυχίες».

«Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του» σχολιάζει το Ποτάμι.

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι η οικονομική και η προσφυγική κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηρίζει «προχειρότητα» την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιες αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος.

«Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan Χ για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία, μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς» αναφέρει και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα».

«Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη. Όσο για την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε, λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων» επισημαίνει το κόμμα και καταλήγει σημειώνοντας: «Ενδιαφέρον είναι, πάντως, ότι θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως γι αυτό δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου. Για να τους … πιέσει να επιστρέψουν».

«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Συνδυάζοντας το ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης, προσπαθεί να πείσει το λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στο στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που την βαφτίζει μάλιστα «αριστερό» και «προοδευτικό» στόχο» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. «Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν! Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι ούτε χρέη ούτε λουκέτα ούτε κομμένες συντάξεις. Όσοι τον άκουγαν, σίγουρα σκέφτονταν «Μεγάλε… πάρε μας μαζί σου έστω για λίγες ώρες»!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.