«Η θέση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι διαχρονική και πάγια για την Ανανεωτική Αριστερά και θα ήταν ανακόλουθο αν άλλαζα στάση. Είναι στις 50 θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση του κόμματός του να ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, όπως προτείνει η κυβέρνηση, διαφοροποιούμενος από την αντίθετη στάση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαιώνει ότι δεν θα κλονισθεί η συνεργασία των δυο κομμάτων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη επειδή το κάθε κόμμα ακολουθεί τη δική του γραμμή.

«Έχουμε συμφωνήσει σε όλα τα νομοσχέδια στη Βουλή, λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις στο θέμα του εκλογικού νόμου» επισημαίνει.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις που δεν θα αντιμετωπίζουν τεχνητά διλήμματα ενός αναπαλαιωμένου δικομματισμού και θα γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις θα προέλθουν από συνεργασίες και απορρίπτει την κριτική ότι ευνοείται με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ ή αντιθέτως θα ευνοηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.