Υπάρχουν κάποιες στιγμές που όταν επιχειρείς να υποβαθμίσεις ένα σοβαρό θέμα το κάνεις χειρότερο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη χυδαία και ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ένας έλληνας φωτορεπόρτερ εντός του πρωθυπουργικού γραφείου μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργού από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ λέγοντας ότι «ζητήθηκε συγγνώμη και το θέμα έληξε».

Αλλά το θέμα δεν έληξε –και πώς να λήξει έτσι εύκολα;

Το επεισόδιο ήταν πρωτοφανές, αφού κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα ο φωτογράφος του ΑΠΕ έσπρωξε κατά λάθος τον γερμανό πρώην υπουργό και αυτός τον έβρισε: «Μη μ’ αγγίζεις, βρωμιάρη Ελληνα».

Και για να είναι σίγουρος ότι ο φωτορεπόρτερ τον άκουσε, τον έβρισε δύο φορές: μία στα γερμανικά και μία στα αγγλικά.

Βεβαίως υπήρξε αντίδραση από άνδρες του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά όχι όση έπρεπε. Δηλαδή, δεν τον έπιασαν από τον λαιμό να τον πετάξουν έξω από το Μαξίμου με τις κλωτσιές, απλώς διαμαρτυρήθηκαν σε γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν μπροστά.

Αυτό που μπορώ να υποθέσω για τη μη έντονη αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν ότι δεν γνώριζαν με ποιον Γερμανό είχαν να κάνουν.

Οταν όμως έμαθαν, συνέβησαν τα παρακάτω…

Πρώτα απ’ όλα χαρακτήρισαν (διά της ασφαλούς μεθόδου της διαρροής, δηλαδή «leave no papers») «φασίστα» τον παρεκτραπέντα υπουργό.

Και τούτο επειδή δεν ανήκει στο κόμμα της κυρίας Μέρκελ ούτε στο SPD. Είναι χριστιανοκοινωνιστής.

Δεύτερον, διέρρευσαν ότι ο γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα ζήτησε συγγνώμη και επίσης ότι και ο «δράστης» ζήτησε συγγνώμη.

Σημειώνεται όμως και τούτο: ούτε οι γερμανοί κοινοβουλευτικοί που ήταν παρόντες αντέδρασαν ούτε ο Πρωθυπουργός είπε το παραμικρό.

Αυτό μάλλον τα λέει όλα.

Βηματοδότης