Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως δήλωσε στην Βουλή ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου Ν. Νικολόπουλου, την ερχόμενη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων «και νομίζω ότι θα είμαστε μέσα στα προβλεπόμενα και στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία».

«Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα ήθελα να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει με κανέναν προσωπικά. Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας», τόνισε ο κ. Παππάς, ο οποίος αναφορικά με τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν σημείωσε ότι «εδώ έρχεται και η όλη συζήτηση, η οποία υπήρξε την προηγούμενη περίοδο σε σχέση με τον αριθμό των καναλιών και τη σφοδρή κριτική, την οποία και εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση έχουμε υποστεί, για το γεγονός ότι αδειοδοτούμε αυτήν τη στιγμή τέσσερα κανάλια». Όπως είπε σχετικά «νομίζω ότι αυτή η συζήτηση φαντάζει πολύ ξεπερασμένη υπό το φως των γεγονότων χρεοκοπίας μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, όταν, δηλαδή η αγορά και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης εκτιμούν, αποτιμούν και αποφασίζουν να μη βάλουν χρήματα, για να στηρίξουν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά τηλεοπτικά σχήματα».

Διαβεβαίωσε δε ότι «η κυβέρνηση θα διασφαλίσει αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί, δηλαδή τη διαφάνεια στον τηλεοπτικό τοπίο, τηρώντας και τους νόμους και το Σύνταγμα».