Εχουν ήδη αρχίσει οι πρώτες δηλώσεις ελλήνων πολιτικών για το Brexit. Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι «Το Brexit δείχνει οτι η επικράτηση του Νεοφιλελευθερισμού μπορεί να φέρει το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου. Μία νέα Ευρώπη ειναι αναγκαία.»

«Για λάθος της ιστορίας και ήττα της Ευρώπης» κάνει λόγο το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, ενώ για «μήνυμα που η Ευρώπη πρέπει να λάβει» και «για μεγάλη περιπέτεια που μόλις αρχίζει», η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αντίστοιχα, σχολιάζοντας την επικράτηση της εκστρατείας του Brexit στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η ελπίδα διαψεύστηκε. μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει, αναφέρει στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά είχε από τότε προειδοποιήσει για την μεγαλύτερη ασθένεια της Δημοκρατίας, τους Δημαγωγούς. Ψυχραιμία, η ΕΕ θα ζήσει. Το γελοίο είναι ότι οπανηγυρίζουν οι εδώ Αριστεροί, ενώ το Brexit ψηφίστηκε διότι θεωρούν την ΕΕ πολύ σοσιαλιστική για τα γούστα τους.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι : «Η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μήνυμα. Η Ευρώπη έμεινε απροστάτευτη όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς επιχειρηματολογίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει :
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι πιστεύουμε στην μεγάλη και ενωμένη Ευρώπη. Οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και οι ευρωσκεπτικιστές νίκησαν στη Μεγάλη Βρετανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. Πρέπει να αλλάξει για να υπάρξει με προοπτική. Να προχωρήσει τώρα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενοποίηση. Να σταματήσει να είναι αποκομμένη από την ευρωπαϊκή κοινωνία. Φυγή προς τα εμπρός απαιτείται. Κάθε κρίση αποτελεί και πρόκληση. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ.»