«Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος, έπρεπε να παραιτηθεί» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης με αφορμή το θέμα του κόφτη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Χθες κατατέθηκε μια νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία νομοθετεί υπό αίρεση, λέει δηλαδή ότι σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα η διάταξη δε θα ισχύσει. Όμως ο ‘κόφτης’ μπήκε με το μοναδικό επιχείρημα στο Eurogroup ότι συνταγματικά δε μπορούμε να νομοθετούμε υπό αίρεση.

» Επομένως ο κ. Τσίπρας -επειδή διαγκωνίζεται με τον ο κ. Καμένο για το ποιος είναι ο καλύτερος προστάτης των ενστόλων- επιλέγει να νομοθετήσει υπό αίρεση και ουσιαστικά ακυρώνει τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών. Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος έπρεπε να παραιτηθεί».

Σε σχέση με το Ταμείο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτίμηση της περιουσίας που θα περιλαμβάνει. Όπως είπε, «ανοίξαμε ένα λογαριασμό, ο οποίος μάλιστα είναι και κλειστός -δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας για 99 χρόνια- και δεν ξέρουμε τι αρχική κατάθεση κάναμε, πόσα δισ. δώσαμε σε αυτό».

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν προβλέπεται η υποχρέωση για αυτούς που θα διαχειρίζονται το Ταμείο να αποτιμούν κάθε χρόνο την περιουσία του και να λογοδοτούν για το αν αυξάνουν ή απομειώνουν την αξία του.