«Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει πλέον ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνέταιροί του οι ΑΝΕΛ συγκροτούν μια κυβέρνηση που κρατάει την χώρα σε βήμα σημειωτόν και σε πολλούς τομείς την πάει προς τα πίσω» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Thessnews».

Στην ερώτηση για το αν ο ίδιος «γέρνει» κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, απάντησε:

«Ξέρετε το τραγούδι του Ξαρχάκου και του Γκάτσου Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα; Είναι μια πολύ καλή απάντηση στις κεντροαριστερές και τις κεντροδεξιές υποσχέσεις. Κεντροαριστερός δηλώνει και ο κ. Τσίπρας και κεντροδεξιοί δηλώνουν οι μισοί υπουργοί των υπερσυντηρητικών λύσεων. Ας φύγουμε λοιπόν από τις ταμπέλες. Και ας αναζητήσουμε τις προτάσεις του καθενός. Να δούμε ποιοι εξυπηρετούν τους πολλούς. Να δούμε ποιοι είναι πραγματικά προοδευτικοί και πάνε την χώρα μπροστά».

Σε ερώτηση για τον «κόφτη», ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι κανένας αυτόματος ‘κόφτης’ δεν είναι απαραίτητος γιατί τα οριζόντια μέτρα οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δίκαιες.

«Αντιθέτως είναι απαραίτητο να κόψουμε τις σπατάλες του Κράτους. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουμε για τα ακίνητα του Δημοσίου που ρημάζουν ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια σε ενοίκια. Υπάρχουν νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί που θα πρέπει να κλείσουν.»

Στην ερώτηση για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει το νέο πολυνομοσχέδιο, ξεκαθάρισε: «Έχουμε πει ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέους φόρους. Και δεν θα τους ψηφίσει γιατί είναι και αναποτελεσματικοί και άδικοι.»