Έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το οποί θα περιλαμβάνει εκτός από τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, τον περιβόητο «κόφτη» και τους έμμεσους φόρους, τα «κόκκινα» δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Αυτό αποσαφηνίστηκε κατά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ μένει να διευκρινιστεί πλήρως μα ποια μορφή θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση.

Μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγεί η μορφή του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα συζητηθεί δυο ημέρες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή (πιθανώς Πέμπτη-Παρασκευή) και δυο ημέρες στην Ολομέλεια (Σάββατο-Κυριακή). Πάντως τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό και θα κριθεί από το πότε θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση η οποία συντάσσει το εν λόγω πολυνομοσχέδιο.

Αν αυτό καταστεί δυνατόν εγκαίρως, τότε δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το περιθώριο ημερών που υπάρχει εν όψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαίου 2016. Βάσει του επικρατέστερου σεναρίου, σύμφωνα με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα 16 Μαίου, την επομένη ημέρα θα περάσει από το ΓΛΚ και ακολούθως αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη 18 Μαίου.

Στην περίπτωση που τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν «κυλήσουν» τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην επιλογή της κατεπείγουσας διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή εντός δυο ημερών (μια ημέρα στην επιτροπή και μια ημέρα στην Ολομέλεια).