Βέβαιος για συμφωνία στις 24 Μαΐου δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ για το χρέος είπε ότι πάμε σε δεσμευτικό «οδικό χάρτη».

Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, ίσως καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η χώρα, η κοινωνία, οι πολίτες θα μπορούν να δουν το μέλλον και να το σχεδιάσουν, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Μετά την αξιολόγηση «η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας», ανέφερε.

Για την ελάφρυνση του χρέους, τέλος, είπε ότι θα γίνει σε τρεις φάσεις, σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup, σημειώνοντας πως αόριστη τοποθέτηση για το χρέος υπήρξε το 2012. «Εμάς κάτι τέτοιο δεν μας ενδιέφερε. Πλέον πάμε σε δεσμευτικό ‘οδικό χάρτη’», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα επανέλαβε ότι δεν ήταν δυνατή η ψήφισή τους. «Το αποτρέψαμε. Ρεαλιστικοί στόχοι και δημοσιονομική διαχείριση θα καταστήσουν απόλυτα μη αναγκαία την ενεργοποίηση του «μηχανισμού διόρθωσης»», ανέφερε επισημαίνοντας πως υπήρξαν δυνάμεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές και διαψεύστηκαν.