Το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το φθινόπωρο του 2012.

«Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», είναι ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας, μια παρακαταθήκη πολιτισμού και γνώσης για την πόλη της Αθήνας. Είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό έργο το οποίο θα επιτρέψει σε δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο, να απολαύσουν τις μοναδικές υπηρεσίες μιας υπερσύγχρονης Βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση σε μια μοναδική αίθουσα της νέας Λυρικής Σκηνής. Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό το μοναδικό έργο, το οποίο ενισχύει την εικόνα της Αθήνας στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω δημόσια το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για αυτήν την εξαιρετικά γενναιόδωρη δωρεά την οποία κάνει στο Ελληνικό Δημόσιο. Να συγχαρώ το Ίδρυμα για το συνολικό φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και για τις σημαντικές δωρεές που έχει κάνει για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας στη χώρα μας. Να δώσω τη διαβεβαίωση ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε το έργο αυτό να αναδειχθεί, να προστατευθεί και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στον παγκόσμιο πολιτισμικό χάρτη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στον Φαληρικό Όρμο περιλαμβάνει την κατασκευή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του πάρκου Σταύρος Νιάρχος.