«Κινήσεις πανικού» καταλογίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «στην προσπάθειά της να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας, η αντιπολίτευση φτάνει στο σημείο να στοχοποιήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ούτε η ανεύθυνη και μικροπολιτική στάση της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή, ούτε βέβαια η στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη ΝΔ». «Τέτοιες κινήσεις μαρτυρούν μόνο πανικό» σημειώνει.

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά την ανακήρυξή του ως επιτίμου δημότη του δήμου Αργους-Μυκηνών είπε πως «η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: ‘Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος’».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια αιχμηρή δήλωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι στηρίζει αμετακίνητα την εθνική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αφωνία στην «περίεργη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας», ενώ το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως η δήλωση του Προέδρου προσθέτει ανησυχία.