«Εντελώς απομονωμένο είναι το ΠαΣοΚ στην Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών» αναφέρει σε δημοσίευμα της την Τετάρτη η ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη, Euractiv, επικαλούμενο πηγές.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος των σοσιαλιστών, η στάση του ΠαΣοΚ στο Ευρωκοινοβούλιο φέρνει «σε δύσκολη θέση» την πολιτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και είναι [ντροπιαστική» γιατί «δε συνάδει» με τη θέση των Σοσιαλδημοκρατών.

«Είναι οι μόνοι που υποστηρίζουν μια στάση όπως είναι η παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης», προσθέτει το δημοσίευμα, ενώ κάνει αναφορά και σε συγκεκριμένη ευρωβουλευτή, την Εύα Καϊλή η οποία «αντιτίθεται σε κάθε λογική λύση».

Συνεχίζοντας, το Euractiv.com παραθέτει δηλώσεις της ευρωβουλευτού του ΠαΣοΚ, Εύας Καϊλή, η οποία αρνείται πως νιώθει «απομονωμένη» εντός της πολιτικής της ομάδας.

«Oι ηγέτες του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, παρόλο που ανήκουν σ ‘αυτούς. Η στάση τους, τους εκθέτει» δηλώνει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.