Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει, όσο μένει μεγαλώνει ο λογαρισμός τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Ο λαός έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει εκείνα που κτίσαμε με εκείνα που αυτοί που γκρεμίζουν. Έγιναν λάθη στο παρελθόν, είναι αλήθεια, και από εκείνους που κυβέρνησαν και από εκείνους που δεν κυβέρνησαν» σημείωσε.

«Ευθύνονται εκείνοι που δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις αλλά και εκείνοι που αντιστάθηκαν σε αυτές. Αυτοί που ενέδωσαν στους πειρασμούς του λαϊκισμού και πρωτοστάτησαν με τους ντουντούκες. Διορθώνουμε τα λάθη μας…»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί αλλά συνέβη» τόνισε.

«Όταν βγάλαμε το περίφημο σποτάκι πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως κινδυνολογούσαμε. Σήμερα μου λένε και λίγα τους είπες τότε. Γνωρίζει, πλέον, ο Έλληνας ποιος τους είπε τότε την αλήθεια. Τώρα ο Τσίπρας βλέπει ότι τίποτα δεν του βγαίνει και λέει ότι όλα του πάνε μία χαρά. Καλά του λέει ο Κ. Μητσοτάκης ότι μετακόμισε σε ένα παράλληλο κόσμο. Θέλει να του πούμε και μπράβο που ξαναέφερε την ύφεση, μας πήγε σε capital controls».

Πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα θα ανέβει και ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εισηγήσεις πραγματοποιούν ακόμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Γιάννης Οικονόμου και ο γραμματέας προγράμματος Γιώργος Στεργίου.

Τα συμπεράσματα θα συνοψίσει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το Σάββατο οι εργασίες έκλεισαν με την ψήφιση του νέου καταστατικού, ενώ για τη συγκρότηση της Πολιτικής Επιτροπής αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.