Το μεγάλο «άδειασμα» του Μεγάρου Μαξίμου εισέπραξε ο Πάνος Σκουρλέτης, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποίησεων. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απασφάλισε κατά του Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Τον χαρακτήρισε ειρωνικά «πολυπράγμονα», υποστήριξε ότι λειτουργεί εξωθεσμικά και άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για χρηματισμό δημοσιογράφων για να προωθηθούν οι θέσεις του.

Μετά την άγρια επίθεση, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρείχε στήριξη στον κ. Πιτσιόρλα, δηλώνοντας πως «έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του». Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι οι κινήσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ γίνονται ύστερα από έγκριση της κυβέρνησης. «Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Από το περιβάλλον του κ. Πιτσιόρλα επαναλαμβάνουν ότι το Ταμείο κυβερνάται από τη διοίκησή του, την οποία έχει διορίσει η ελληνική κυβέρνηση, και λειτουργεί στη βάση των αποφάσεων και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Η επίθεση Σκουρλέτη

«Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού», σχολίασε για το ΤΑΙΠΕΔ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm.

«Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης, και συνέχισε: «αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ».

«Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης. Και επειδή δεν έχει αξία αυτά να τα λέω μόνο στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Στη συνέχεια είπε: «Στην επόμενη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων θα θέσω αυτό το ζήτημα».

Ο υπουργός σχολιάζοντας την επισήμανση ότι ο κ. Πιτσιόρλας είναι επιλογή του Πρωθυπουργού απάντησε: «Γίνονται και λάθη στις επιλογές. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει η ουσία».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για διαρροές από το ΤΑΙΠΕΔ για μέλη της κυβέρνησης.