Στη…θαλπωρή των ψευδαισθήσεων βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την ανάλυση της ηγεσίας της Ν.Δ. κεντρικά στελέχη της οποίας αναφέρουν ότι ακόμα και το χαρτί της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» καίγεται ή ακόμα και εάν δεν καεί όλο, θεωρούν ότι θα έχει περιορισμένη επίδραση σ’ ότι αφορά το πολιτικό κλίμα.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. διαπιστώνει να στήνεται και πάλι «σκηνικό καλοκαιριού του 2015» και υποστηρίζει ότι οι πολίτες δεν θα δεχθούν ένα ακόμα ψέμα. Και αυτό διότι, όπως μεταδίδεται από τη Συγγρού, με τα όσα συμβαίνουν και την προετοιμασία της επικείμενης κατά την ίδια, «θριαμβευτικής συνθηκολόγησης» του Πρωθυπουργού, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν 5,5 δις € με φοροκαταιγίδα και μείωση συντάξεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για «επικοινωνιακά παιχνίδια» τα οποία πλήττουν την εικόνα της χώρας και την εκθέτουν στη διεθνή κοινή γνώμη και στους πιστωτές.

«Η κατάσταση στην κοινωνία είναι δραματική» τονίζει Ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις που «καρκινοβατούν και γίνονται, για άλλη μια φορά, αντικείμενο επικοινωνιακών παιχνιδιών, όπως αυτά τα οποία βιώσαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε»

Στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός κατασκευάζει εχθρούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς, προετοιμάζοντας την «θριαμβευτική συνθηκολόγηση», σύμφωνα με το ειρωνικό σχόλιο που γίνεται.

«Ο Τσίπρας και η επικίνδυνη για τον τόπο ομάδα του, τζογάρει με την τύχη της χώρας» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο.

Εν αναμονή των νέων σκληρών μέτρων, τα οποία αναμένουν στη Συγγρού, η Ν.Δ. προτάσσει το επιχείρημα ότι οι «τελευταίοι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του πρωθυπουργού και της παρέας του Μαξίμου», θυμίζουν όλο και περισσότερο το ολέθριο για τη χώρα 2015, που ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls, στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, στην κατάρρευση της οικονομίας και τελικά στο 3ο επώδυνο Μνημόνιο.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν ολισθηρό δρόμο με την αξιολόγηση, που οδηγεί σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως το καλοκαίρι του 2015. Παρά τις διαβεβαιώσεις, αποδεικνύεται ότι απέχουμε αρκετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» είναι η άποψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Νίκου Δένδια που εμμένει ότι η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και ως εκ τούτου είναι καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια που αφορούν το μέλλον της χώρας.

«Στήνεται το ίδιο σκηνικό με το καλοκαίρι 2015 ώστε να εκβιαστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ & να ψηφίσουν τα μέτρα» λέει ο συντονιστής του τομέα Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάκης Βορίδης, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς το σενάριο των Εκλογών.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σ/Κ όλοι οι λακέδες του Σύριζα σε χρόνο μηδέν, πρόλαβαν να χωρίσουν ξανά τους Έλληνες σε προδότες και σε όργανα του ΔΝΤ, κατά το περυσινό αφήγημα των Γερμανοτσολιάδων κλπ μόνον που τώρα είναι διασκευασμένο λίγο καθώς φέτος οι Γερμανοί είναι Φίλοι μας κατά τον κ. Τσίρα… Ας ελπίσουμε μόνον να μην ζήσουμε το περυσινό ξανά ολόκληρο διότι αυτή την φορά δεν θα την γλιτώσουμε όπως πέρυσι..» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Η αξιωματική αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους σε όλα τα επίπεδα και χαρακτηρίζει ανεύθυνο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος κατά την ίδια έχει ως μοναδικό στόχο του την παραμονή στην εξουσία, αδιαφορώντας για τη ζημιά που κάνει στην Ελλάδα. «Η χώρα με την δραματοποίηση της κατάστασης που επιχειρεί ο Τσίπρας και η ομάδα του Μαξίμου δεν κερδίζει, αλλά αντίθετα οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα, ιδιαίτερα επικίνδυνα».

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, διότι καθυστερεί έξι μήνες και επαναλαμβάνει ένα δυσάρεστο έργο που έχουμε ξαναδεί» ανέφερε το βράδυ της Τρίτης στο Στάρ, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Αν η κυβέρνηση πιστεύει οτι το ΔΝΤ θέλει να χρεοκοπήσει τη χώρα μας τότε πρέπει να κόψει την διαπραγμάτευση με το Tαμείο».

Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, η διαπραγματευτική θέση της χώρας μετά τα όσα συνέβησαν έχει αποδυναμωθεί αρκετά και πλέον είμαστε προ των πυλών φοροκαταιγίδας και περικοπών.