Την συγκρότηση κοινής επιτροπής, 20 – 25 μελών, προερχόμενων από τα κόμματα αλλά κυρίως από την ευρύτερη παράταξη και την κοινωνία, προκειμένου να τεθεί το προγραμματικό πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων, συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στη Βουλή.

Η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εισηγήσεις της τον Μάιο, ωστόσο δεν αποφασίστηκε αν τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και η συνδιάσκεψη που είχε προτείνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι δεν πρόκειται να συμπαραταχθούν ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ ενώ απέκλεισαν από τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Μετά από αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση του και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αρχικά πρότεινε να συμπεριλάβουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο εγχείρημα και προσφάτως τηλεφώνησε στον κ. Λεβέντη για να τον ενημερώσει πως μπορεί να γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.