Προ των πυλών είναι η δημιουργία του…«ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς» (!), όπως σχηματικά λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο, άλλοτε πανίσχυρο γ.γ. επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται «ΈΘΝ.Ο.Σ.», δηλ. «Εθνικός Ορθόδοξος Συναγερμός» είναι ζήτημα ημερών και τοποθετείται χρονικά είτε έως το τέλος Μαρτίου, είτε στις αρχές Απριλίου, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του επόμενου μήνα.

Η κοινή παρουσία χθες Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, των κκ. Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου, σηματοδότησε και επίσημα την έναρξη της κοινής τους πορείας για το επόμενο διάστημα.

Οι συζητήσεις, όπως περιέγραψε και το «Βήμα της Κυριακής», για τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα στα δεξιά της Ν.Δ. έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και εντάθηκαν, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απόφασή του να στρίψει οριστικά το τιμόνι προς το κέντρο.

Θεωρώντας ότι υπάρχει χώρος έκφρασης των «πατριωτικών δυνάμεων», όπως λένε, οι κκ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος που πρωτοστατούν στην ίδρυση του νέου φορέα, θέλουν το νέο σχήμα να καλύψει το χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή.

Το νέο δεξιό κόμμα που θα έχει έντονο αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό στίγμα, λέγεται ότι θα στηρίξουν και ο βουλευτής και γ.γ. του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος», Νίκος Νικολόπουλος, ο δικηγόρος και πρόεδρος της Κίνησης «Ρίζες», Βασίλης Καπερνάρος, οι οποίοι και συμμετείχαν και σε σχετικές συζητήσεις.

Στο νέο σχήμα, πιθανότατα θα δηλώσει τη στήριξή του και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του σχήματος «Πατρίδα», Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Επίσης καταβάλλονται προσπάθειες για συμπόρευση και με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ στο δεξιό κόμμα θα ήθελαν και τον πρώην υφυπουργό και πρόεδρο του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστο Ζώη που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Οι πρωτεργάτες του νέου εγχειρήματος, υποστηρίζουν λότι η ριζοσπαστικοποίηση-προλεταριοποίηση και φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, εντός της οποίας ανήκουν και συντηρητικά στρώματα, τους δίνει ελπίδες. Λέγεται ότι πρόεδρος του νέου κόμματος, λόγω και πολυετούς κοινοβουλευτικής παρουσίας θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης, ρόλο γ.γ. θα έχει ο κ. Μπαλτάκος, ενώ η ηγεσία, αναφέρεται θα είναι συλλογική.

Εδώ και καιρό ο κ. Μπαλτάκος που συνομιλεί με αρκετά στελέχη της ΝΔ, απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας, έχει και ανοιχτή γραμμή με συγκεκριμένους μητροπολίτες που λέγεται ότι θέλουν να συνδράμουν παρασκηνιακά, ενώ έτοιμοι να ενισχύσουν το κόμμα φέρονται και επιχειρηματίες με εθνικοπατριωτικές απόψεις.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τον δικηγόρο και ηγετικό στέλεχος επί πολλά χρόνια του εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21», Φαήλου Κρανιδιώτη που διαγράφηκε προ ημερών από τον κ. Μητσοτάκη για την ανάρτησή του στο facebook: «Έξι ακόμα κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια, και εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα».Πάντως, την ημέρα της διαγραφής Κρανιδιώτη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης υπονόησε ότι την επεδίωξε για να βρεθεί εκτός κόμματος.

Ο κ. Κρανιδιώτης που ανέφερε μετά τη διαγραφή του, ότι «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη Δεξιά»συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο που πιστεύει ότι το νέο κόμμα θα έχει στις τάξεις του μόνο όσα στελέχη έχουν διαγραφεί, ή έχουν αποχωρήσει και το έχουν δηλώσει δημόσια ως την μέρα της ίδρυσης του.

Με ρητή και κατηγορηματική του δήλωση στο vima.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, Νικόλαος Αλικάκος δηλώνει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα σύμπραξης, συμμαχίας ή συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα των κκ. Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου. Μάλιστα, ο κ. Αλικάκος λέει ότι όσα διαρρέουν διάφοροι είναι ανακριβή και σημειώνει: «Είναι ψεύδη. Ο Σύνδεσμος δεν έχει καμία σχέση και δεν συμμετέχει στους πολιτικούς σχεδιασμούς των κκ. Καρατζαφέρη και Μπαλτάκου. Έχουμε συμμετάσχει δυο φορές σε εκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια και δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση».

Εχουν γίνει επίσης κρούσεις και σε στελέχη προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ, όπως την πρώην βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία ήταν παρούσα χθες στην ομιλία του κ. Καρατζαφέρη.

Πολλοί θα ήθελαν του σχήματος να ηγηθεί ο στρατηγός και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος όμως δεν έδειξε καμία διάθεση εμπλοκής στο εγχείρημα και δεν τον ενδιαφέρει.

Ο κ. Μπαλτάκος εδώ και καιρό έχει πει ότι χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και υποστήριξε σε ανύποπτη φάση, ότι μπορούσε να συνεργαστεί με αυτό και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Στις αρχές Φεβρουαρίου όταν είχε δώσει το στίγμα του ο κ. Μπαλτάκος, η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν έντονη. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής» ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη δεν ασχολούνται με τις διεργασίες που γίνονται στα δεξιά της Ν.Δ. «Δεν μας αφορούν τα όσα λέγονται και γίνονται. Εμείς κοιτάμε μπροστά» λένε κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, τονίζουν το άνοιγμα της Ν.Δ. σε δυνάμεις της δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας και πέραν των τειχών της κεντροδεξιάς και μιλάνε για το ρεύμα που δημιουργείται και θα εκφραστεί από μια μεγάλη παράταξη, οι βάσεις της οποίας θα μπουν στο επικείμενο συνέδριο, το τριήμερο 22-24 Απριλίου.