Πόλεμος μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες τόσο για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και την περίφημη λίστα Μπόργιανς. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στα ύψη και σε μια χρονική στιγμή που ο τόπος χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων σε κρίσιμα θέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. είναι στα χαρακώματα με ανταλλαγή βαρύτατων καταγγελιών και χαρακτηρισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το νέο γύρο της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ.και το κόμμα επικαλούμενο στοιχεία από το περιοδικό Hot Doc του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, φέροντας στο επίκεντρο το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με καταγγελίες για το κατά πόσο σε αυτό περιελήφθησαν στοιχεία από συνεργασία της εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός, Σταύρο Παπασταύρου.

«Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας σε ανακοίνωσή του, στην οποί συνέχιζε: «Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. «Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009» συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ και έθετε τα εξής ερωτήματα: α) Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; β) Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ; γ)

Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διάδικασίες ανάθεσης; δ) Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; και ε) Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά ‘μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου’, με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη και δια της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ανέδειξε εκ νέου το θέμα της λίστας Μπόργιανς, όπως έπραξε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το περασμένο Σάββατο στη Βουλή και ζήτησε να τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα η κυρία Γεροβασίλη ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να τοποθετηθεί για την άρνηση, όπως είπε, της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τα στοιχεία που της πρόσφερε η Γερμανία. «Όπως έχει πει και ο κ. Μητσοτάκης, η διαφάνεια θα πρέπει να είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Με αυτή την έννοια και χωρίς να θέλω να προδικάσω κάτι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, για όσα καταγγέλλονται και αποκαλύπτονται μέσα και από την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» του ΑΠΕ.

Από τη Ν.Δ.δεν άργησαν να απαντήσουν στις πρωινές αναφορές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι ενώ «η χώρα σέρνεται στην καταστροφή αυτοί διαβάζουν … Hot Doc» και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πόλεμο λάσπης που ξεκίνησε με στόχο να διχάσει.

«Η ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ν.Δ., όπου μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής: «Και αυτά, ενώ: α) Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων, β) Η πραγματική οικονομία ασφυκτιά, γ) Όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και δ) Η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ.η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν … Hot Doc και η λασπολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή. «Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την κυβέρνηση όμως επέμεναν στις καταγγελίες τους, αναγκάζοντας εκ νέου τη Ν.Δ.να επιτεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε απόλυτο συντονισμό με παρασυστήματα δημοσιογραφίας χυδαιολογεί ασύστολα, γυρίζει την πολιτική ζωή του τόπου πολλά χρόνια πίσω, όταν ο αυριανισμός χρησιμοποιούνταν για τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χρονικό διάστημα 2006 – 2014 ήταν σε επίσημη διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα και εξ αυτού του λόγου δεν υπέβαλλε κοινή φορολογική δήλωση και κοινή δήλωση πόθεν έσχες. Και ενώ γνωρίζουν όλη την αλήθεια, συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν. Ο άθλιος κατήφορός τους δεν έχει τέλος» σημειώνεται από το γραφείο της Ν.Δ.

Τη δική της απάντηση έδωσε και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη και από το γραφείο της κυρίας Γκραμπόφσκι εκδόθηκε η ακόλουθη δήλωση: «Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα ήταν πάντα διαφανής. Ουδέποτε έχω πάρει οποιαδήποτε δουλειά από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που είχα ιδρύσει. Δεν ήταν μέτοχος και σε κάθε περίπτωση επιτέλεσε άψογα τα καθήκοντά του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους σήμερα επιδιώκουν να με σπιλώσουν. Τα χρόνια στα οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου. Λυπάμαι πραγματικά που εμπλέκομαι σε μια επίθεση που ως μοναδικό στόχο έχει να πλήξει πολιτικά το σύζυγό μου. Σε κάθε περίπτωση έχω επιφυλαχθεί να προσφύγω στη Δικαιοσύνη σε βάρος των λασπολόγων και των συκοφαντών μου».