Τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στην υπόλοιπη Ευρώπη διέψευσε ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Κύπρου, Νεόφυτος Επαμεινώνδας.

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δήλωσε ότι στην Κύπρο λειτουργούν επτά ιδιωτικά κανάλια και όχι τέσσερα, όπως υποστήριξε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «η αρμόδια Αρχή για να χορηγήσει, να τροποποιήσει ή να ανακαλέσει άδειες είναι μόνο η Αρχή (Ραδιοτηλεόρασης)», δηλαδή το αντίστοιχο ΕΣΡ.

«Έχουν χορηγηθεί 11 άδειες που λειτουργούν τηλεοπτικούς οργανισμούς. Επτά είναι γενικού ενδιαφέροντος, δηλαδή με πρόγραμμα ποικίλης ύλης, είναι σταθμοί ελεύθερης λήψης. Οι άλλοι τέσσερις είναι συνδρομητικοί, θεματικοί και εκπέμπουν μέσω Ίντερνετ ή καλωδιακής τηλεόρασης» τόνισε στο Έψιλον ο κ. Επαμεινώνδας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το θεσμικό πλαίσιο για να ξεκαθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο απλοποιήθηκε το 2010, ενώ το ετήσιο τέλος για κάποιον που διαθέτει μια τηλεοπτική άδεια είναι 51.400 ευρώ.