Εντός ολίγων ημερών θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού «δεν υπάρχουν άδειες», ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», επαναλαμβάνει τα περί αποκατάστασης «της ομαλότητας» και «τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός θα γίνει «σε πολλαπλούς γύρους» και θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «ο περιορισμένος αριθμός των αδειών είναι αυτός που μπορεί να διασφαλίσει ότι και ο διαγωνισμός θα γίνει και η ποιότητα θα μπορεί να εξασφαλιστεί και τα σχήματα θα είναι βιώσιμα».

«Τα μη βιώσιμα σχήματα δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, όπως είχαν τα κανάλια το προηγούμενο διάστημα» λέει χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Παππάς παρατηρεί πως «αν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε ρητά και αποκλειστικά η αρμοδιότητα αδειοδότησης να ανήκει στο ΕΣΡ, δεν θα είχε παρά να την αναφέρει στο ίδιο εδάφιο που αναφέρει τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, στο Άρθρο 15 του Συντάγματος».

Τέλος, ο Ν.Παππάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών και εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».