Ιδιαίτερα οργισμένος είναι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που επέλεξε, για πρώτη φορά, από το 1989 που είναι βουλευτής να ζητήσει με επιστολή του σε ΜΜΕ, αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο κ. Καραμανλής είναι οργισμένος με την εφημερίδα Έθνος, η οποία στο σημερινό της φύλλο, ανέφερε σε παραπολιτική της στήλη, ότι ο ίδιος συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με το στρατηγό ε.α. και επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ, Φράγκο Φραγκούλη και τον υιό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ζητεί την πλήρη ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος ενώ σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν είχε απαιτήσει την διάψευση θέματος σε εφημερίδα που τον αφορούσε.

Η οργή ξεχείλιζε στο γραφείο του κ. Καραμανλή, από το πρωί της Πέμπτης, και ενώ είχε κάνει το γύρο της πολιτικής και οικονομικής «αγοράς» και κατακλύστηκε το διαδίκτυο με σενάρια για το τι ακριβώς επιδιώκει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Εν μέσω των διαφόρων σεναρίων για τη δημιουργία δεξιού κόμματος με πρωτοβουλία του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος είπε πως θα επιθυμούσε για αρχηγό του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο, αναστατώθηκε μεγάλο τμήμα της Ν.Δ. με όσα προβλήθηκαν για τον κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Καραμανλής όντως ήταν στην Αθηναϊκή Λέσχη το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δειπνούσε σε ειδική αίθουσα με την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου και τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και δεν είχε καμία σχέση με την εκδήλωση που μιλούσε ο κ. Φράγκος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ένα θέμα που το γνωρίζει πολύ καλά.

Μάλιστα στην εκδήλωση, παρέστησαν πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, διπλωμάτες, οικονομικοί παράγοντες, αλλά και βουλευτές, όπως η Άννα Ασημακοπούλου (ΝΔ), ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντ. Οικονόμου, κ.α.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ