Επίσκεψη στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προγραμματίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 17 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, με πηγές να αναφέρουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα επιδιώξει τη στήριξη του γάλλου προέδρου στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Γαλλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός για την εξεύρεση πολιτικής διεξόδου στην εμπλοκή των συνομιλιών με τους δανειστές.

Το ζήτημα της αξιολόγησης του προγράμματος συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Στρασβούργο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των δύο ηγετών για τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το σκηνικό πολιτικό αστάθειας που φαίνεται να δημιουργείται.