Απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας επίθεση στον Πρωθυπουργό, ο οποίος «παρουσιάστηκε ως νέος, (αλλά) αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές» ενώ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας ότι θα επιδιώξει την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του, και υπογραμμίζοντας ότι εξελέγη με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε τα κυριώτερα σημεία της συνέντευξης Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τον τρομάζει το προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποτίμηση του προβλήματος, αλλά δεσμεύτηκε να την στηρίξει προκειμένου να τηρήσεις τις δεσμεύσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διαμήνυσε ότι εκλέχθηκε «με ρητή εντολή για μεταρρυθμίσεις από 170.000 πολίτες» και πρόσθεσε ότι έχει ρητή εντολή διότι δεν αναδείχτηκε επικεφαλής του κόμματος από κλειστό συνέδριο.

«Ενδεχομένως να θυσιάσω ένα κομμάτι της παλιάς ΝΔ για να αναδείξω το νέο, δεν χωράνε πάντα όλοι» ξεκαθάρισε, αλλά διευκρίνισε ότι με τη ΝΔ πρώτο κόμμα «η ΚΟ θα εμπλουτιστεί».