Στη σύσταση Γραμματειών στη Νέα Δημοκρατία προχωρά ο πρόεδρος του κόμματος ΚυριάκοςΜητσοτάκης.

Συγκεκριμένα συστήνονται:

  • Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, σε αντικατάσταση της Γραμματείας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων και ορίζεται Γραμματέας ο κ. Θεόδωρος Κόλλιας.
  • Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος, σε αντικατάσταση του Τομέα Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος και ορίζεται Γραμματέας η κυρία Ζωή Ράπτη.
  • Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων και ορίζεται Γραμματέας ο κ. Νικόλαος Κωστόπουλος.

Με άλλες αποφάσεις του κ.Μητσοτάκη, ορίζονται:

  • Γραμματέας στη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Μαρία Συρεγγέλα.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βασίλειος Ξυπολυτάς.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννης Σμυρλής.
  • Γραμματέας στη Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεώργιος Σταμάτης.

Ο σύμβουλος Μητσοτάκη για τα δημοσιονομικά

Επίσης, με απόφαση του προέδρου του κόμματος,σύμβουλός του για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής και Υπεύθυνος Παρακολούθησης του Γ’ Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής ορίζεταιο κ. Στυλιανός Πέτσας.

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Cosmote Α.Ε., μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, του Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects), εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.

Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015. Συμμετείχε στις τεχνικές ομάδες για τη μείωση του ΕΕΗΔΕ 2012 κατά 15%, με ταυτόχρονη διεύρυνση της βάσης του ΕΕΤΑ 2013, ενώ συνέβαλλε στη μείωση κατά 3,9% των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τον Ιούλιο 2014. Μειώσεις επιβαρύνσεων που τόνωσαν το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, ενίσχυσαν τον τζίρο των επιχειρήσεων, μείωσαν το μη-μισθολογικό κόστος της εργασίας με σαφή αναπτυξιακή στόχευση που συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Πέτσας, διατέλεσε μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας για, μεταξύ άλλων, θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, το σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., τη σύνταξη του Τόμου Φορολογικών Δαπανών, την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, την εξέταση των μη μη-ανταποδοτικών τελών και φόρων υπέρ τρίτων.

Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Ο κ. Πέτσας μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.