Ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, μεγαλομέτοχος μεταξύ άλλων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TV8, ετοιμάζεται να πάρει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου που αναπαράγουν τις τελευταίες ημέρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο» φέρεται να δήλωσε ο κ.Ιλιτζαλί.

Στον τουρκικό Τύπο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που τον έδειχναν μαζί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο χωρών που έγινε στις 17 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα θα λειτουργεί στο πρότυπο του TV8, αναφέροντας μάλιστα ότι στα σχέδια του είναι η μετάδοση της εκπομπής Survivor στην Ελλάδα.

Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και από το 2013 ανήκει στον όμιλο Acun Medya του Ατζούν Ιλίτζαλί σε ποσοστό 70%. Το υπόλοιπο 30% ανήκει στο Dogus Yay?n Grubu. Αρχικά το κανάλι ήταν ειδησεογραφικό, όμως από το 2003 άλλαξε ύφος και έγινε ψυχαγωγικό. Έδρα του σταθμού είναι η Κωνσταντινούπολη.

Γεννημένος το 1969 στην Αδριανούπολη, ο Ατζούν Ιλίτζαλι ακολούθησε μία εντυπωσιακή επιχειρηματική πορεία. Από αθλητικός ρεπόρτερ, αναβαθμίστηκε γρήγορα σε τηλεοπτικό αστέρα για να φθάσει το 2005 να συγκαταλέγεται μεταξύ των επιχειρηματιών που δήλωσαν τα υψηλότερα εισοδήματα στην Τουρκία.

Πρώτη του δουλειά στην τηλεόραση ήταν στο Show TV στην Κωνσταντινούπολη, όπου κάλυπτε στο Αθλητικό Τμήμα το ρεπορτάζ της Μπεσίκτας.

Το 2002 άρχισε να παρουσιάζει τη δική του ψυχαγωγική – ταξιδιωτική εκπομπή η οποία μεταδιδόταν μέχρι το 2006.

Παράλληλα με την εκπομπή, το 2004 ίδρυσε την εταιρεία Acun Medya, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του Show TV την παραγωγή και παρουσίαση γνωστών παγκοσμίως τηλεοπτικών παιχνιδιών, όπως «Fear Factor«, «Deal», «Τουρκία έχεις ταλέντο» και «Survivor». Μετέφερε επίσης στην τουρκική τηλεόραση την εγχώρια εκδοχή του «Voice» και του «Dancing with the stars». Επίσης, δεν ξέχασε και τις τηλεοπτικές του ρίζες ως αθλητικογράφος, κάνοντας την παραγωγή και παρουσίαση μίας ποδοσφαιρικής εκπομπής.

Όλα αυτά μέχρι το 2013, όποτε πήρε μετεγγραφή στο Star TV, υπογράφοντας έκτοτε πάνω από δέκα τηλεοπτικές παραγωγές.

Την ίδια χρονιά απέκτησε το 70% των μετοχών του TV8 και το 40% του καναλιού τηλεοπτικών πωλήσεων Shop90 (πρώην MNG Shop).

Παράλληλα με την παρουσία του στα τηλεοπτικά πράγματα, ο Ατζούν Ιλίτζαλι εισήλθε και στο χώρο του Internet με τους διαδικτυακούς τόπους sekiz.com (online κατάστημα ρουχισμού) και acunn.com (κίτρινη σκανδαλοθηρική ειδησεογραφία).

Είναι κάτοχος μεταξύ άλλων ενός ιδιωτικού αεροσκάφους. Το 2013 μάλιστα εμφανίστηκε ως είδηση στον τουρκικό Τύπου ότι πώλησε το αεροσκάφος τύπου Cessna CitationXL που είχε επί δύο χρόνια για να αγοράσει ένα μεγαλύτερο 10θέσιο Challenger 300, μοντέλο του 2006. Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως, το αεροσκάφο δεν το έχει μόνο για προσωπική χρήση αλλά το βλέπει και ως επένδυση. Μέσω της εταιρείας του Bon Air, το προσφέρει προς ενοικίαση σε επιχειρηματίες.

Το 2005 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο με τους Τούρκους με τον υψηλότερο φόρο εισοδήματος. Το ίδιο συνέβη και το 2011, με το όνομά του να φιγουράρει στην 62η θέση της σχετικής λίστας.

Έχει κάνει δύο γάμους, τον πρώτο το 1988 που διήρκεσε μέχρι το 1993 και τον δεύτερο το 2003, ο οποίος έφθασε το 2010 ως την δικαστική αίθουσα για διαζύγιο, εξαιτίας εξωσυζυγικής σχέσης του ιδίου. Τα δύο μέρη τελικά συμφιλιώθηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν το γάμο τους. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι η προσωπική του περιουσία την εποχή εκέινη ανερχόταν στα 25 εκατ. ευρώ.