Τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση του αγροτικού ζητήματος αλλά και των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Λάρισα, την οποία επισκέπτεται.

«Ο κ. Τσίπρας είπε πάνω στα τρακτέρ πολλές κουταμάρες τις οποίες σήμερα δεν μπορεί να εφαρμόσει. Ας βγει λοιπόν να πει στον ελληνικό λαό και στους αγρότες, ότι ‘αυτό είναι το λάθος μου και αυτή είναι η νέα πορεία’» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το Αγροτικό.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι αγρότες είναι μικρά παιδιά και μπορεί να τα ξεγελάει με ψέματα. Είπα και στη Βουλή, στον Αλέξη Τσίπρα, να βρει την τόλμη και να βγει στους αγρότες και να πει την αλήθεια. Να πει ότι αυτά που τους υποσχέθηκε δεν μπορούν να γίνουν και να τους πει τι επιτέλους μπορεί να γίνει».

» Τα λάθη που έχει κάνει η ΝΔ, που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση και με τη φορολογία και σε σχέση με το Ασφαλιστικό, τα κάνει και η παρούσα κυβέρνηση. Οι αγρότες σήμερα δεν αρνούνται να φορολογηθούν, γιατί μίλησα με τους αγρότες, δεν αρνούνται να έχουν εισφορά στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μ’ ένα τρόπο που να μην τους γονατίζει, να μην καταστρέφει την παραγωγή τους».

» Έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση. Εμείς μιλάμε με τις ομάδες παραγωγών, φορολογία 13%, για ελάφρυνση του μικρού αγρότη που να υπολογίζονται και τα μέλη της οικογένειάς του. Όταν στη Γερμανία ο αγρότης έχει μία ελάφρυνση έως 20.000 ευρώ δεν μπορούμε εδώ να μην έχουμε ελαφρύνσεις. Πρέπει να δώσουμε στους αγρότες τη δυνατότητα να παίρνουν εφόδια και να απαλλάσσονται αντίστοιχα φορολογικά και ασφαλιστικά.»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα για τη χώρα.

«Πρέπει να απαλλαχθούμε από το φοβερό εκείνο συναίσθημα που δημιουργείται κάθε πρωί που ξυπνάμε και ανοίγουμε την τηλεόραση και μαθαίνουμε ότι πάλι κάποια παιδιά πνίγηκαν στο Αιγαίο.

» Και πρέπει να δούμε πώς θα επιβάλλουμε στην Τουρκία να μην αφήνει τους ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα και να πνίγονται.

» Δεν μπορούμε σε αυτή τη χώρα να γίνουμε δεσμοφύλακες εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Γιατί κάποιοι στην Ευρώπη και στη βόρεια Ευρώπη λένε, να χαρίσουμε και λίγο από το χρέος τους στους Έλληνες αλλά να φτιάξουν και ένα στρατόπεδο με 50.000 μετανάστες στη Λάρισα, στο Βόλο ή στα Τρίκαλα. Δεν θα γίνει αυτό. Η Ελλάδα δεν θα γίνει φυλακή. Δεν θα γίνει δεσμοφύλακας.»

Τέλος, αναφερόμενος στο συνέδριο του Κινήματος είπε:

«Έχουμε πολλά περιθώρια να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι έχει ανάγκη από μια γνήσια μεταρρυθμιστική δύναμη. Από αυτά τα πράγματα που εμείς προτείνουμε κάποια κλέβει σήμερα ο Μητσοτάκης, κάποια προσπαθεί να κλέψει ο Τσίπρας, κάποια προσπαθεί να κλέψει το ΠΑΣΟΚ αλλά το Ποτάμι παραμένει ο γεννήτορας των μεταρρυθμίσεων.

» Στο συνέδριο, πόσο μάλλον ενός κόμματος όπως είναι το Ποτάμι, όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός, μπορεί να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για γραμματέας. Είμαστε ανοιχτοί και θέλουμε μέσα στη μικρή μας οικογένεια, στο Ποτάμι, να τα λέμε όλα χωρίς να φοβόμαστε και να παίρνουμε τις σωστότερες αποφάσεις.