Ευθεία δήλωση υποστήριξης ενός εκ των δύο διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, όπως έκανε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, δεν πρόκειται να κάνει, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, με τα τρία κριτήρια που έθεσε, προκειμένου να επιλέξει τι θα ρίξει στην «γαλάζια» κάλπη στις 10 Ιανουαρίου, φωτογράφισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να ανανεωθεί ριζοσπαστικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και θα πρέπει να κάνει μαχητική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και απέφυγε να πει ποιον θα υποστηρίξει στις 10 Ιανουαρίου, με τα τρία αυτά κριτήρια «φωτογράφισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος δέχθηκε, δε, ότι την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος υποστήριζαν οι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων, δηλαδή οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που υποστηρίζει τη συνέχεια στο κόμμα.

Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης απέρριψε τα σενάρια διάσπασης του κόμματος, σημειώνοντας ότι κανένας κεντροδεξιός δεν ζητά από τους πιο δεξιούς να φύγουν από τη ΝΔ, ή το αντίθετο.