από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Τριχοτομημένη η ΝΔ-διχοτομημένοι οι ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης - Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά

Αμυράς και Κατσίκης αντήλλαξαν υβριστικές κουβέντες για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων - Υπαινιγμοί Ν. Νικολόπουλου για ομοφυλόφιλους/λες βουλευτές
Τριχοτομημένη η ΝΔ-διχοτομημένοι οι ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης - Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τριχοτομημένη εμφανίστηκε η ΝΔ και διχοτομημένοι οι ΑΝΕΛ, στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία (που προκάλεσαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι και Χ.Α.), 19 «γαλάζιοι» βουλευτές υπερψήφισαν -μεταξύ αυτών ο προσωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ι. Πλακιωτάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ι. Βρούτσης, ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ν. Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Ν. Κακλαμάνης, Κ. Τασούλας, Κ. Χατζηδάκης, Γ. Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα, Θ. Φορτσάκης, Β. Οικονόμου κ.ά.  Ωστόσο, καταγράφηκαν πολλά «όχι» και εξίσου πολλές απουσίες. Συγκεκριμένα, 29 βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν επί της αρχής ενώ 27 επέλεξαν να απουσιάσουν.

«Όχι» ψήφισαν οι εξής: Άννα Καραμανλή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κ. Βλάσης, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Ανδ. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Εμ. Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Απ. Βεσυρόπουλος, Β. Γιόγιακας, Αθ. Μπούρας, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Γεωργαντάς, Ι. Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ. Δαβάκης, Μ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Χ. Αθανασίου, Χρ. Μπουκώρος, Αθ. Καββαδάς, Γ. Καρασμάνης, Κ. Κουκοδήμος, Ι. Κεφαλογιάννης, Στ. Γιαννάκης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γ. Βαγιωνάς και Ν. Μηταράκης.

Μεταξύ των απόντων ήταν ο έτερος υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης καθώς και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντ. Σαμαράς και Κων. Καραμανλής, ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Δ. Σταμάτης, ο Β. Κικίλιας, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μ. Σαλμάς, ο Κ. Καραγκούνης, ο Ι. Ανδριανός, ο Γ. Στύλιος, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Κ. Τσιάρας, ο Ευ. Μπασιάκος, ο Κ. Κοντογεώργος, ο Κ. Τζαβάρας, ο Ελ. Αυγενάκης, ο Κ. Γκιουλέκας, ο Στ. Καλαφάτης, η Έλενα Ράπτη, ο Ι. Τραγάκης, ο Κων. Καραμανλής, ο Κ. Σκρέκας, ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Ι. Αντωνιάδης, ο Θ. Καράογλου, Κ. Κατσαφάδος.

Όσον αφορά τους ΑΝΕΛ ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος απουσίαζε από την ψηφοφορία, ενώ τρεις βουλευτές διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής: η Έλενα Κουντουρά, ο Κ. Ζουράρις και ο Αθ. Παπαχριστόπουλος.

Μεταξύ των απόντων ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, πολλοί βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, η Λιάνα Κανέλλη κ.ά. (το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο), ενώ απούσα ήταν και η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά (αν και το κόμμα της υπερψήφισε επί της αρχής). Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων επίσης υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ καταψήφισε και η Χ.Α.   

Η συζήτηση στην Ολομέλεια

Πολιτικά η ΝΔ δήλωσε δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ι. Βρούτση και του εισηγητή της Χ. Αθανασίου ότι είναι κατ’ αρχήν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά υπό τρεις προϋποθέσεις: ότι δεν θα αφήνει το νομοσχέδιο ανοιχτό το θέμα του γάμου, της υιοθεσίας και της ιθαγένειας των ομόφυλων ζευγαριών. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος κατέθεσε και σχετικά νομοτεχνικές αλλαγές, ότι δεν υπάρχει θέμα γάμου ή τεκνοθεσίας από το παρόν νομοσχέδιο, η ΝΔ επιμένει στην θέση της θεωρώντας ανεπαρκείς τις διαβεβαιώσεις αυτές.

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι «η σεξουαλική επιλογή είναι απόλυτα σεβαστή και κανένας δεν έχει δικαίωμα να είναι εναντίον της επιλογής κάποιου ή κάποιας», όμως, πρόσθεσε, «είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα για όλους». Και διευκρίνισε ότι «είμαστε κατ’ αρχήν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια», όπως, τόνισε ότι «νοθεύεται σκόπιμα το ίδιο το σύμφωνο συμβίωσης». «Εισάγετε το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας. Σας είπαμε να το εξαιρέσετε. Όποια δήλωση προθέσεων και να κάνετε δεν αρκεί. Αφαιρέστε το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας και εμείς θα το ψηφίσουμε. Να ψηφίσουμε μαζί. Το θέλουμε, αλλά να αποσύρετε τις συγκεκριμένες διατάξεις», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ήδη έχουν δηλώσει ότι τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Μεταξύ αυτών η Νίκη Κεραμέως και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι «ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αρκεί να μην βάζει σε κίνδυνο και να μην βλάπτει κάποιον». «Έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος να είναι όσο διαφορετικός θέλει», είπε και απάντησε στην ΝΔ ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν εισάγει ρυθμίσεις για τεκνοθεσία. «Υπήρξαν φόβοι ότι η ρύθμιση για την εφαρμογή του αναλογικού δικαίου μπορεί να καλύψει και επέκταση της τεκνοθεσίας. Μια από τις βελτιώσεις που ανακοίνωσα διευκρινίζει ότι ως διατάξεις που αφορούν αξιώσεις ή παροχές ή προνόμια μεταξύ συζύγων δεν νοούνται η τεκνοθεσία ή υιοθεσία», τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι «στεναχώρησα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του Ποταμιού Ι. Φωτήλα αρνούμενος να αναγνωριστεί η χορήγηση επιμέλειας σε προγεννημένα τέκνα».

Επιπλέον, έκανε αποδεκτή την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ποινικής διάταξης περί παρά φύσιν ασέλγειας. «Με την κατάργησή της δεν αφήνει κανένα κενό αξιοποίνου», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό που περιγράφει η διάταξη καλύπτεται από τις διατάξεις περί ανηλίκων και περί μαστροπίας, σωματεμπορίας και πορνογραφίας, ενώ υπάρχει πλήρης αχρησία της διάταξης: «Ούτε η κοινωνία μας καταδίκαζε τις ομοφυλοφυλικές σχέσεις των ομοφύλων. Η αποδοχή της είναι ιστορική τομή με βάθος χιλιετιών», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι και μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛ καταγράφονται διαφοροποιήσεις. Έτσι, παρά την καταψήφιση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, οι βουλευτές του κόμματος Γ. Ζουράρις και Αθ. Παπαχριστόπουλος δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις «να το ψηφίσουμε ως έχει και έχουμε καιρό να το διορθώσουμε». Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών και οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.  

Και η Ντόρα Μπακογιάννη υπέρ του συμφώνου συμβίωσης

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ωστόσο, αντιτάχθηκε στην υιοθεσία. «Εγώ προσωπικώς δεν θα συμφωνούσα με την υιοθεσία και το καταψήφισα στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Εάν επρόκειτο σήμερα να ψηφίζαμε την υιοθεσία δεν θα ψήφιζα υπέρ. Θα ψηφίσω όμως υπέρ του συμφώνου συμβίωσης μετά την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι το θέμα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή», δήλωσε ενώ απευθυνόμενη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο του είπε: «Κύριε υπουργέ δέχομαι τον λόγο σας και πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας».

Βουλή: Αμυράς και Κατσίκης αντήλλαξαν υβριστικές κουβέντες για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων                                                

Υβριστικές κουβέντες αντήλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Αμυράς (Ποτάμι) και ο Κ. Κατσίκης (ΑΝΕΛ) κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Αφορμή η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού κατά των ΑΝΕΛ και του κ. Κατσίκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στην επιτροπή τους ομοφυλόφιλους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους» δηλώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς». Συγκεκριμένα, ο κ. Αμυράς κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και «το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη που συνέδεσαν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία», λέγοντας ότι «έχουν ένα δίκιο»: «Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη ενδέχεται να κατηγορηθεί για κτηνοβασία»!

Η φράση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κατσίκη ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να πει τα εξής: «Θέλω από τον χώρο της Ολομέλειας να καταγγείλω ότι εδώ μέσα υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης ονόματι Αμυράς και θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε». Ο προεδρεύων Ι. Λαμπρούλης του ζήτησε επιμόνως να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «πολιτικός αλήτης», αλλά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε, με αποτέλεσμα το προεδρείο να τον ανακαλέσει στην τάξη. Ο κ. Αμυράς ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει: «Να σε αποκαλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».

Στο θέμα παρενέβη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος ο οποίος έψεξε το Προεδρείο διότι ενώ ζήτησε από τον κ. Κατσίκη να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός αλήτης», δεν ζήτησε από τον κ. Αμυρά να αποσύρει όσα είχε πει για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο οποίος στράφηκε κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, αποκαλώντας τον «Μουλά Ομάρ» (σ.σ. ο αποθανών ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν).

Και συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος: «Μπορεί να είναι υπερήφανος δηλώνοντας γκέι οποιοσδήποτε βουλευτής ή η όποια συνάδελφος, αλλά δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να δηλώσουμε υπερήφανοι που είμαστε πολύτεκνοι». Επίσης καταφέρθηκε κατά εκείνου του βουλευτή «που είπε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους βουλευτές».

Παρέμβαση του Αγίου Όρους για το Σύμφωνο Συμβίωσης- Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης

Επείγουσα επιστολή έστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους βουλευτές για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, με την οποία ζητεί την αναβολή της ψήφισης της σχετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με το δίκτυο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, οι αγιορείτες μοναχοί απευθύνουν θερμή παράκληση προς όλους τους βουλευτές για να αποτρέψουν την «επείγουσα» νομοθέτηση, για να εκφρασθεί επαρκώς η βούληση όλων των Ελλήνων.

Το κείμενο της επιστολής

«Εξοχώτατε κύριε Υπουργέ,

»Δια του παρόντος ιεροκοινοσφραγίστου ημών γράμματος έχομεν την τιμήν να υποβάλωμεν τας ευχάς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Κοινότητος επί ταις επικειμέναις εορταίς των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

»Πληροφορηθέντες την πρωτοβουλίαν της Κυβερνήσεως περί της νομοθετήσεως του συμφώνου συμβιώσεως, με διακηρυσσόμενον στόχον την ισότητα και την προάσπισιν των ατομικών ελευθεριών, επιθυμούμεν όπως Σας μεταφέρομεν την ανησυχίαν του Αγίου Όρους δια την απειλουμένην εκτροπήν (δια νόμου πλέον) από τας αρχάς και αξίας που συνιστούν την ταυτότητα και τας ρίζας της Ορθοδόξου Παραδόσεως και του πολιτισμού μας.

»Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σεβόμεθα βαθύτατα τας προσωπικάς επιλογάς του κάθε ανθρώπου, και το δικαίωμά του να θέτη τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύομε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζη το θεόσδοτον αγαθόν της ελευθερίας του ατόμου.

»Ωστόσο είναι σαφώς ξένον προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικόν προς την ελληνικήν κοινωνίαν, να αφήνεται να εννοηθή ότι το «ομόφυλον ζεύγος» είναι δυνατόν να θεωρήται ως οικογένεια, με όλας τας εντεύθεν νομικάς και κοινωνικάς συνεπείας, ως η υιοθεσία τέκνων κλπ.

»Παρακαλούμεν θερμώς να λάβητε υπ᾽ όψιν τα ανωτέρω ως φωνήν αγωνίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος δια την πορείαν αυτού του Τόπου, την τύχην του οποίου ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εις την υμετέραν Κυβέρνησιν, και να μη προχωρήσετε εις την ψήφισιν του εν λόγω νομοσχεδίου, παραμονάς μάλιστα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Ίσως μία προς ώρας απόσυρσίς του, θα έδιδε τον απαιτούμενον χρόνον δια την ενδελεχή διαβούλευσίν του και την δυνατότητα να εκφρασθή επαρκώς η βούλησις του εντίμου ελληνικού λαού δια τόσον σοβαρά θέματα, ως ο θεσμός της οικογενείας.

»Η ανωτέρω θερμή παράκλησις των πατέρων του Αγίου Όρους διαβιβάζεται και εις όλα τα κόμματα και τους βουλευτάς της Βουλής των Ελλήνων, με την προσδοκίαν να συμβάλλουν, εντός των δυνατοτήτων των, εις την αποτροπήν της «επείγουσας» ταύτης νομοθετήσεως.

»Επί τούτοις, ευχόμενοι ολοθύμως ο ενανθρωπήσας Θεός χαρίσαι Υμίν ειρήνην και γαλήνην, εις δε το έργον Υμών βοήθειαν και ενίσχυσιν, διατελούμεν μετά τιμής».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνο Συμβίωσης: Πρώτο «ναι» με ρητό «όχι» στην υιοθεσία 
Καμμένος: Θα πούμε ό,τι και η εκκλησία για το σύμφωνο συμβίωσης 
Στη Βουλή το ν/σ για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων 
Συγκέντρωση ομοφυλοφιλικών οργανώσεων το απόγευμα στη Βουλή 
Eρωτήματα για την απουσία της Φ. Γεννηματά από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβιωσης  
 
 
σχόλια (31)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Προοδος | 24/12/2015 19:03
  Ειμαι περηφανος για τον Τσιπρα.Αυτος ειναι πρωθυπουργος και οχι ο ακροδεξιος Σαμαρας.Ημερα ανθρωπινων δικαιωματων!
  Ουρανιο τοξο
  απάντηση81
   
   
   
  Υποκρισια | 24/12/2015 14:03
  Ο Παπας εκανε προσφατα μια δηλωση.Ποιος ειμαι εγω που θα κρινω τους ομοφυλοφιλους.Γιατι η εκκλησια μας κατακρινει απαντες.Δεν υπαρχουν αλλα θεματα να ασχοληθουμε:
  Κομνηνος
  απάντηση191
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όταν η τρίχα γίνεται τριχιά ... | 24/12/2015 00:29
  Ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν οι κάθε λογείς κυβερνώντες ακόμα και οι λεγόμενοι "αριστεροί" κοινωνικά θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής φροντίδας και ευθύνης για να αποπροσανατολίσουν από τα ουσιαστικά καθημερινά προβλήματα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να λύσουν.Αν δεν έχουν καταλάβει ότι δεν "μασάει" ο λαός με αυτά είναι πλέον προβλημά τους , όχι δικό μου ...
  ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση712
   
   
   
  ΑΜΥΡΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ | 23/12/2015 13:31
  Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τους Χρυσαυγίτες. Περίμενα όμως από το ΠΟΤΑΜΙ άλλη ηθική, που φαίνεται πως κι αυτό ΔΕΝ την έχει. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ούτε συγγνώμη από τον Αμυρά, ούτε διαγραφή του από τον Θεοδωράκη. Πάει και το ΠΟΤΑΜΙ, βούρκος έγινε.
  Γιώργος Γ.
  απάντηση3535
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Για τον Χαράλαμπο Αθανασίου | 23/12/2015 12:06
  Θυμάμαι - με τρόμο - την τραγικά φαρισαϊκή δήλωση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου για τους ομοφυλόφιλους τον Δεκέμβριο του 2014 οτι - τάχα ΄"είμαστε μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου" (sic!). Δυστυχώς απέδειξε και στην ψηφοφορία όχι μόνο οτι είναι ομοφοβικός αλλά και οτι δεν σέβεται τους συναθρώπους του εάν τύχει να έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό!
  Δεν σέβεται τίποτα!
  απάντηση4525
   
   
  Μπράβο τους ! | 23/12/2015 12:02
  Τα πιό θερμά συγχαρητήρια αξίζει ο Αλέξης Τσίπρας και όλο το ΣΥΡΙΖΑ,διότι χωρίς αυτούς δεν θα ερχόταν προς ψήφηση το ν/σ στην Βουλή !!!
  GPP
  απάντηση3632
   
   
  Οι τρεις χουντικοί της ΝΔ ! | 23/12/2015 11:55
  Συγχαρητήρια γιαυτούς που διαφοροποιήθηκαν από την γραμμή των παρατάξεών τους και, ψήφισαν υπέρ του Συμφώνου συμβίωσης,Συγχαρητήρια και για τον Κυρίακο Μητσοτάκη για την στάση του, σε αντίθεση με τους ομοϊδεάτων της Χούντας των συνταγματαρχών ,κ.κ. Σαμαρά-Μεϊμαράκη-Καραμανλή,που κρύφτηκαν και δεν πήγαν στην Βουλή,αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι γράφουν στ΄α...... τον Ναό της Δημοκρατίας !!! Συλλυπητήρια και στους τρείς !
  GPP
  απάντηση5222
   
   
   
  Ώστε ομοφοβική και η Άννα Καραμανλή! | 23/12/2015 11:21
  Κρίμα και την έχω γειτόνισσα!
  Από Νέα Ερυθραία
  απάντηση4422
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Επιτέλους! | 23/12/2015 10:55
  Μάθαμε τουλάχιστον ποιοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ομοφοβικοί και ρατσιστές και ποιοί έχουν προοδευτικό μυαλό και σέβονται τους συνανθρώπους τους! Το αξοσημείωτο βέβαια είναι οτι το συγκεκριμένο κόμμα είχε και έχει και αρκετούς κρυφούς - καταπιεσμένους ομοφυλόφιλους βουλευτές!
  Somewhere over the rainbow
  απάντηση4621
   
   
   
  Οι χειρότεροι είναι | 23/12/2015 10:14
  όσοι απουσίασαν
  nbg
  απάντηση6211
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  αλγεινή εντύπωση | 23/12/2015 10:01
  Το γεγονός πώς ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο για ένα μεγάλο μέρος πολιτών και για την χώρα, αφού σηματοδοτεί σαφή δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και ιστορικά πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε θέματα δημοκρατίας και κοινωνικών δικαιωμάτων, τόσοι πολλοί βουλευτές, μεταξύ τους ηχυρά ονόμτα,βουλευτές με αρχηγικές φιλοδοξίες και πρωην πρωθυπουργοί, κρύφτηκαν πίσω απο το απών και δεν είχαν το θάρρος να υπερασπιστούν τη θέση τους, όποια και αν ήταν, φανερώνει το απογοητευτικά χαμηλό επίπεδό τους. Γύμνια ηθική. Όσο για κάτι συγκεκριμένους που έχει βουήξει το πανελλήνιο και κρύφτηκαν πίσω απο το απών ένα έχω να πω: κατάντια. Συγχαρητήρια στους βουλευτές της ΝΔ που έκαναν την υπέρβαση.
  Κατερίνα Δ. απο εξωτερικό
  απάντηση6018
   
   
  Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της. | 23/12/2015 09:18
  Οι βουλευτές οφείλουν να δείχνουν τουλάχιστον δημοσίως τον απαραίτητο σεβασμό. Δείχνουν την αποστροφή τους για τη ρύθμιση και επιτίθενται με χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους τους. Φυσικά για προσωπικούς λόγους ανωριμώτητας και ανεπαρκούς μερικές φορές αρρενοπώτητας. Το θέμα που δε διαβάζω είναι το εάν κάποιοι ζουν απλά συντροφικά τη ζωή τους όχι απαραιτήτως σεξουαλικώς περοσανατολισμένοι, γιατί να μην συνεχίσουν να φορολογούνται ως κοινή ΔΦΕ; Η υιοθεσία τους μάρανε. Εδώ έχουν μετατρέψει τη βουλή σε Τσιτσιολίνα. Ξεσηκώθηκαν οι παππάδες και οι Αγιορίτες. Άλλοι υποκριτές. Σωστά όμως, προστατεύουν τις μελλοντικές τους περιουσίες. Όσο για την τέρψη είναι έργο Θεάρεστο.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση206
   
   
   
  Ζήτω! | 23/12/2015 07:30
  Επιτέλους μία Ελλάδα ελεύθερη! Hμέρα ορόσημο, που μας κάνει υπερήφανους. Στιγμή της Ιστορίας που μας τοποθετεί μακριά από τα "βάθη της Ανατολής". Μία Ελλάδα ισάξια των προγόνων μας.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3525
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Θα ήταν πρέπον τον επικήδειον... | 23/12/2015 07:24
  Μετά πνευμάτων αδίκων τετελειωμένων, τας ψυχάς των δούλων σου, Σώτερ ανάπαυσον. Φυλάττων αυτών υπό της μακαρίας ζωής την υπό σοι φιλάνθρωπε. ... Αυτά ισχύουν και για τους Λεβέντες.
  ...της βουλής να ψάλλομεν
  απάντηση733
   
   
  συμφωνο μολοτωφ-ριμπεντροπ | 23/12/2015 01:59
  δηλαδη κατα ειναι η χρυση αυγη και το κκε,καλα λενε τελικα οτι ο φασισμος δεν εχει χρωμα,τι χιτλερ τι σταλιν..
  γιωργος
  απάντηση3918
   
   
  ώρα της αλήθειας | 22/12/2015 22:34
  Είμαι πολύ περίεργη να δω τί θα ψηφίσουν συγκεκριμένοι βουλευτές από κόμματα που καταψηφίζουν ή ψηφίζουν υπερ υπό προυποθέσεις. Γιατί είμαι περίεργη; Γιατί η υποκρισία σε αυτή τη χώρα δεν γνωρίζει όρια. Και ο νοών νοείτω. ΥΓ έκανε και ένα καλό ο Σύριζα (που βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν αναπληρώνει την καταστροφή που έφερε και φέρνει).
  Κατερίνα Δ. απο εξωτερικό
  απάντηση2817
   
   
  Επιτέλους το παπαδαριό θα δει χαρά! | 22/12/2015 22:07
  LOL!
  Θα συμβιώσουν επίσημα!
  απάντηση3512
   
   
  Επιτέλους! | 22/12/2015 21:52
  Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συγχαρώ τη κυβέρνηση για το νομοσχέδιο αυτό. Ισως είναι το πρώτο μέτρο από όσα έχει πάρει που δικαιολογεί τον ισχυρισμό της ότι είναι "αριστερή". Συγχαρητήρια επίσης στα κόμματα και τους βουλευτές που με σθένος αντιστέκονται στην επίθεση του σκοταδιστικού κατεστημένου που με νύχια και δόντια προσπαθεί να κρατήσει την Ελλάδα στο μεσαίωνα. Και μόνο να φτύσω μπορώ στα μούτρα των εκφραστών του στο κοινοβούλιο. Ολων εκτός από ΚΚΕ που ακόμα να βάλει λίγο νερό στο φασιστικοσταλινικό παρελθόν του και ξεδιάντροπα αρχίζει πάλι τις αρλουμπολογικές δικαιολογίες για να ταυτιστεί τελικά με ΑΝΕΛ, Χ.Αυγίτες κλπ ! Αυτούς ούτε να τους φτύσω δεν τους αξίζει!
  anti
  απάντηση3214
   
   
  Αχ,καλε Νικολοπουλε μας! | 22/12/2015 18:55
  Αχ κι ευτυχως που εχουμ εσε,βραχε εσυ της ηθικης! Ανδρακλας,με το μετωπο ψηλα,να μας δειχνεις τι ειναι σωστο και τι διεστραμμενο!Καλε Νικολοπουλη μας,ολοι ξερουμε οτι ομοφυλοφιλια ειναι εγκλημα,ασθενεια,κατι εξωγηινο τελος παντων που ηλθε κατα λαθος απο τον πλανητη των Ελ! Καποιοι πιστευουν οτι μας ψεκαζουν για να γινουμε ομοφυλοφιλοι,ωστε να παψουμε να αναπαραγομαστε και να χαθει το Εθνος! Ομως!Ομως εσυ,ω βραχε τεραστιε,συ αρχοντα της αληθειας,συ ισαποστολε,συ θεοσταλτε προφητη,θα μας σωσεις!Οπως μας εσωσες απ τη χρεοκοπια,οπως καταφερες κι εκαμες την Ελλαδα Παραδεισο!Συ ηρωα των ονειρων μας ξερεις!Εμεις,οι πτωχοι τι να ξερουμε;Τιποτα!Καθοδηγησε μας συ νεε τιμονιερη!Αξιο τεκνο του τοπου!
  Καταντια...
  απάντηση3712