Μετά την καταψήφιση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών από τους ΑΝΕΛ, ο ειδικός αγορητής του κόμματος Κ. Κατσίκης προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα «στιγματίζοντας» τους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους», όπως τους χαρακτήρισε.

Αυτό το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει αυτή την περίοδο που έχουμε τόσα άλλα σοβαρά θέματα, ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα σύμφωνο «που εγώ είμαι πεπεισμένος ότι όπως και στα ετερόφυλα ζευγάρια, θα δίνει δυνατότητα (και στα ομόφυλα) να προβαίνουν σε γάμους και υιοθεσίες παιδιών», κάτι, που «προσκρούει στις χριστιανικές αντιλήψεις».

«Θέλω να πιστεύω ότι η ομοφυλία αφορά μία μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπόμενων», ανέφερε ο κ. Κατσίκης, ενώ τόνισε πως δίνοντας το δικαίωμα σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να ανατρέφει παιδιά, παραβιάζεται η αρχή της ομαλής ψυχολογικής ανάπτυξης. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

Οι ομοφοβικές απόψεις του βουλευτή των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Σπ. Λάππα να επισημαίνει στον κ. Κατσίκη «παρεκτρεπόμενος είναι μόνον αυτός που παραβαίνει το νόμο», ενώ επικαλέστηκε την έννοια της ισότητας και την υποστήριξη των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.