«Με τον Τσίπρα είμαστε αδέλφια και θα πάμε ως το τέλος μαζί» λέει ο Π. Καμμένος θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις φήμες που θέλουν αυτόν και το κόμμα του να βρίσκονται ένα βήμα πριν από το διαζύγιο. Οπως όμως λένε οι συνεργάτες του, «ο κ. Καμμένος δεν ασχολείται καθόλου με το κόμμα παρά μόνο με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά και με το να τηλεφωνεί καθημερινώς στον Πρωθυπουργό για διάφορα θέματα».
Οπως υποστηρίζουν, ο κ. Καμμένος δεν είχε ιδέα όταν ο βουλευτής του Δ. Καμμένος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία επιτέθηκε σφοδρότητα κατά του υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά. Πρώτον, επειδή αποκάλεσε τα Γλυπτά του Παρθενώνα «Ελγίνεια» και, δεύτερον, επειδή είχε δηλώσει ότι η χώρα μας θα αποσυρθεί από τη νομική διεκδίκησή τους λόγω του ότι κινδυνεύει να χάσει την υπόθεση. «Ποια δήλωση έκανε ο Μπαλτάς; Δεν έχω ιδέα και δεν ασχολούμαι» ήταν η αντίδραση του υπουργού Αμυνας.
Οσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Καμμένος παραδέχεται ότι δεν συμφωνεί σε δύο σημεία: με τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πλην όμως δηλώνει κατηγορηματικά ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξει ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αλλωστε έλαβε τις αναγκαίες υποσχέσεις ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Πώς; Αν αποσυρθούν αυτές οι δύο διατάξεις…
Ο κ. Καμμένος μπορεί να μην ασχολείται με το κόμμα του αλλά, όπως λένε οι συνεργάτες του, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη στήριξη του κ. Τσίπρα: «Τον θαυμάζει, τον θεωρεί έναν από τους πιο έξυπνους πολιτικούς και λέει συχνά πως ό,τι πει ο Τσίπρας είναι νόμος». Μάλιστα χαριτολογώντας ορισμένοι από τους συνεργάτες του (π.χ., η εκπρόσωπος Τύπου Μαρίνα Χρυσοβελώνη) λένε ότι «μπορεί κάποια μέρα –πού ξέρεις; –να δούμε τον πρόεδρό μας να εντάσσεται πλήρως στον ΣΥΡΙΖΑ, να γραφτεί δηλαδή μέλος του».
Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν εμφανίζονται και τόσο ικανοποιημένοι που συγκυβερνούν με ένα κόμμα με διαφορετική από τη δική τους νοοτροπία – ιδεολογία, που κινείται (κατά πολλούς συριζαίους) στα όρια της Ακροδεξιάς. Αλλωστε υποστηρίζουν ότι και στην Ευρώπη δεν μπορούν να καταλάβουν αυτή τη συνεργασία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ