Τους λόγους για τους οποίους δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ή δεν συμπράττει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Το Ποτάμι ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου για να αλλάξει τα πράγματα, και αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν συνεργαστούμε είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε μέρος του παλιού συστήματος που πολεμάμε. Θεωρούμε ότι η καταστροφή της χώρας, η χρεοκοπία της χώρας έχει την υπογραφή τους. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι η σύγκρουση με το κομματικό κράτος και η απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει 10 μήνες τώρα είναι να ενισχύει το κομματικό κράτος και να προβάλει εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις».

Ερωτηθείς, «γιατί το Ποτάμι ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα», απάντησε μεταξύ άλλων:

«To Ποτάμι ήταν το ρυμουλκό που κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κοντά στο ‘όχι’. Είχε ένα κόμμα που διαλυόταν, ενώ το μισό του υπουργικό συμβούλιο δεν ήθελε να τον ακολουθήσει. Το Ποτάμι, λοιπόν, μπήκε στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε πρώτο, ότι αν ο Πρωθυπουργός αλλάξει άποψη και πάει στο «Ναι» το Ποτάμι και οι 17 βουλευτές θα τον στηρίξουν. Αν το Ποτάμι είχε πει ‘όχι’ και έβγαινε ‘απέναντι’ τότε και τα παλιά κόμματα θα έλεγαν «όχι»».