Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει μείωση συντάξεων, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, εξερχόμενη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις κόκκινες γραμμές του κόμματος. «Εάν δεν μπορεί να το χειριστεί ας το πει» σημείωσε και έστρεψε τα βέλη της εναντίον όσων «επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας».

«Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε σε βάθος, επί της ουσίας δεν συζητήθηκε καθόλου, επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρξει κοινή ανακοίνωση» σημείωσε και τόνισε: «Δεν αρκούν τα ευχολόγια από την πλευρά της κυβέρνηση».

«Σε όσους επιχειρούν σπέκουλα εναντίον μας, έχουμε να πούμε να δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» τόνισε.

Η κ. Γεννηματά είπε ότι πιστεύει στον διάλογο και στην πολιτική συνεννόηση, γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και απαιτούν οι πολίτες και τόνισε ότι αυτός ο διάλογος απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αξιοπιστία.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε ποτέ, αλλά τόνισε: «Ποτέ δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα που δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας» και έκανε λόγο για «προσπάθεια εμπαιγμού» του ελληνικού λαού.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο επιτροπών, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτεται η Βουλή.

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή. «Θεωρούμε ότι χρειάζεται τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρά να ξεκινήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όλα τα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, είπε ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα πλαίσιο, κυρίως για το τι θα συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.