Τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έστρεψε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στο συμβούλιο συζητήθηκαν το Μεταναστευτικό, η Συνταγματική Μεταρρύθμιση και το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους στο θέμα του Ασφαλιστικού, σημειώνοντας: «Προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

«Δυστυχώς η συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου οδήγησε πάλι στη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων πρώην εταίρων» σε σχέση με τη θέση όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών, είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Και σημείωσε ότι τα δύο κόμματα «προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο».

Είπε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι θέση κοινής λογικής. «Ζητάμε λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και την προστασία των συντάξεων» είπε.

Τόνισε ότι η απόφαση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μη συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν και να διαχωρίσουν τη θέση τους, διαχωρίζει τις πολιτικές δυνάμεις του χθες με τα υπόλοιπα κόμματα.

Και πρόσθεσε ότι η συμφωνία «μεγάλου μερους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» ενισχύει την εθνική θέση της Ελλάδας, η οποία θα πάει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους.

Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι παρ’ όλο που μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία, τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί -με εξαίρεση τη Νέα Δημοκρατία όπου, όπως είπε, «επικράτησαν οι υποψήφιοι που προέρχονται από την ομάδα Σαμαρά και το ΛΑΟΣ»- συμφώνησαν σχετικά με τα αιτήματα προς την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί διεθνές και όχι ελληνικό θέμα. «Συζητήσαμε την ενίσχυση των μέσων για να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το μεταναστευτικό» και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία, ενώ συζητήθηκε η εμπλοκή της Frontex.