Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 3ης Δεκεμβρίου και για «μέτωπο ενάντια σε μνημόνια, λιτότητα, κυβέρνηση και δανειστές» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, καταγγέλλοντας ότι με την κυβερνητική πολιτική πλήττεται το 90% της κοινωνίας και ρημάζει η χώρα.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΛΑΕ τονίζει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Στη συνέχεια η παρατίθενται η «νέα φοροκαταιγίδα σε αγρότες και επαγγελματίες πλάι στον νέο ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας», οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που «θα δημιουργήσουν πρωτοφανή αδιέξοδα σε εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά» και οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό που, μεταξύ άλλων «επιχειρούν να μειώσουν δραματικά τις συντάξεις και να καταργήσουν το ΕΚΑΣ».

Μάλιστα η ΛΑΕ εκτιμά ότι «έρχονται τα προαπαιτούμενα μέτρα, που οδηγούν σε εξανδραποδισμό τους αγρότες, η συγκρότηση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων-ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ακολουθούν το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

Η Λαϊκή Ενότητα συμπεραίνει ότι «γίνεται πλέον σαφές ότι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ήταν μια κοροϊδία». «Η μνημονιακή πολιτική είναι μια ταξική πολιτική, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι», όπως εκτιμά.

?«Καλούμαστε», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση, «με την προσπάθειά μας από τα κάτω, να καλύψουμε τα κενά της οργάνωσης της απεργίας από γραφειοκρατικές ηγεσίες, που απλά εξαγγέλλουν απεργίες χωρίς να τις πιστεύουν και χωρίς να τις οργανώνουν».

Η ΛΑΕ εκτιμά ότι η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση περιλαμβάνει «την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη».

Ζητά δε, μεταξύ άλλων, «σεισάχθεια-διαγραφή χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει πως «το εργατικό κίνημα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών. Μαζί τους δίνουμε κοινούς αγώνες, ενάντια σε εκείνους που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής, στήνουν φράκτες και κλειστά σύνορα στην Ευρώπη και οδηγούν τους λαούς σε φτώχεια και εξαθλίωση».

Η ΛΑΕ καλεί σε δική της προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Πολυτεχνείο και Στουρνάρη.